кадър: БтвМашинният вот не е сложен, обяви Димитров.Той поясни, че

...
кадър: БтвМашинният вот не е сложен, обяви Димитров.Той поясни, че
Коментари Харесай

Говорителят на ЦИК:Никой не може да бъде ограничен да гласува. Всеки на своя отговорност спазва или не спазва карантината

кадър: Бтв

" Машинният избор не е комплициран ", разгласи Димитров.

Той разясни, че машините ще бъдат дезинфекцирани не след всеки гласоподавател, само че от време на време.

Димитров разяснява: " Никой не може да бъде стеснен в правото си да гласоподава. Всеки на лична отговорност съблюдава или не съблюдава генерално карантината ".

„ ЦИК и изборната администрация не лишават никого от право на глас. Санитарните ограничения и карантините, които се постановат от РЗИ, са тези, които вършат това нещо. В последна сметка обаче всеки самичък може да реши дали да съблюдава карантината, или не, без значение дали е отишъл да си напазарува, или е излязъл по някакъв различен мотив “, разяснява той.

За момента Димитров не можа да уточни какъв ще е броят на преносимите урни за гласуващите, които са под карантина.

Според него изборите ще бъдат почтени и надали някой би трябвало да се съмнява в това. По думите му обаче в изборите имало участници, не тъй като желаят да вземат участие, а тъй като по-късно желаят да оспорят резултатите.

Говорителят на ЦИК изясни по кое време бюлетината ни може да бъде счетена за невалидна:

„ Двата печата и откъсването на купона са признаците на годност на бюлетината. Единият щемпел се получава първоначално, а вторият – в края, когато гласоподавателят я връща. Всичко останало е отговорност на самите гласоподаватели. Ако попълнят единствено преференцията, бюлетината няма да бъде годна, само че в случай че някой избере единствено партия или коалиция, гласът ще бъде регистриран. “

„ Машинният избор не е комплициран за гласоподавателите – има еднократни ръкавици, специфичен дезинфектант, това ще му даде възприятие за сигурност. Машините ще бъдат дезинфекцирани не след всеки гласоподавател, само че от време на време “, безапелационен бе той.  

„ Прави всичко допустимо да избегнем всеобщи неточности в изборните протоколи. Оптимист съм, че изборните резултати ще бъдат оповестени в период “, увери Димитров.

Той осведоми още, че половината от назначените членове в СИК-овете са получили по две дози ваксини.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР