Кадър: БТВИнститутът за пътна безопасност изследва пътната среда при тежки

...
Кадър: БТВИнститутът за пътна безопасност изследва пътната среда при тежки
Коментари Харесай

Богдан Милчев: КАТ трябва да глобява АПИ за лошите пътища

Кадър: БТВ

" Институтът за пътна сигурност изследва пътната среда при тежки ПТП, това е европейска процедура. Прави се, с цел да забележим допустимо ли е да подобрим пътната среда, тъй като хората позволяват неточности. И на следващия ден ще продължим да изследваме пътя, това което се вижда на първо четене е, че има противоречие сред инфраструктурата и нормативните условията - височината на пътните знаци, островчето, което би трябвало да е с бордюр, а е маркирано с багра, в сектора няма ограничаване на скоростта в кръстовището. "

Така разяснява в предаването " Лица в лице " по бТВ Богдан Милчев, ръководител на Института за пътна сигурност за пътния сектор, където катастрофира водачът на ДОСТ Лютви Местан и почина 6-месечно бебе.

" Има още неща като несъответствия, само че още не сме подготвени със заключенията си, който е подготвен отчета, ще стане притежание на всички. С този докалд желаеме не да уязвим някого, а да подобрим пътната инфраструктура ", разясни Милчев.

Той уточни, че на всяко едно кръстовище имаме проблеми. В момента АПИ споделя, че всичко дава отговор на условията.   " Само че АПИ съгласува пътищата с КАТ, само че там дали има такива специалисти, които могат да съласуват плановете за сигурност? ", попита Милчев.

Той уточни, че тяхната работа е само да управляват, а не да утвърждават и ъсгласуват създаване на пътища, тъй като нямат тези специалисти.

" Трябва да има инспектори на пътищата и те да носят наказателна отговорност. Спестяването на това островче и тези тротоари, значи, че парите са отишли някъде. КАТ няма нито една гоба наложена на АПИ, по тази причина, че пътят не дава отговор на условията, а КАТ е длъжен да постанова такива санкции. Затова създадохме и тази държавна организация ", заключи Милчев.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР