Кадър: БТВ, архивЕнергийният експерт и депутат от Има такъв народ

...
Кадър: БТВ, архивЕнергийният експерт и депутат от Има такъв народ
Коментари Харесай

Хиновски от ИТН: С ДБ и ИБГНИ имаме пълно съгласие. Различията ни с БСП са само за АЕЦ Белене

Кадър: БТВ, списък

Енергийният специалист и народен представител от " ИТН " Иван Хиновски разяснява в ефира на Българска национална телевизия настоящата политическа конюнктура в страната.

" Имаме цялостно единогласие с " Демократична България " и " Изправи се БГ! Ние идваме! ". С Българска социалистическа партия имаме разнообразни визии за АЕЦ " Белене ", ние считаме, че не това е нуклеарният приоритет. Ще ги убедим, че 7-и и 8-и блок е по-икономичен план, постижим, това е главният водораздел сред нас, само че ще намерим решение, аз съм уверен ", казда той.

Хиновски разяснява, че по отношение на рекордната цена на тока на енергийния пазар, е належащо неотложно чуване на министъра на енергетиката и ръководителя на борда на Българския енергиен холдинг, което ще бъде поискано още през днешния ден.

Според Хиновски главната неточност в ръководството на бранша е забавеното обединяване с Румъния.

Това е една огромна спирачка за свободната търговия със Западна Европа, добави специалистът.

Абсурдното е, че това нещо се повтаря от 5 - 6 години насам и никакви ограничения не се взимат. Абсурдът е, че в центъра на казуса е държавната Топлоелектрическа централа, това приказва за качеството на ръководство на нашите енергийни сдружения, разяснява Хиновски.

Очевидно, че има някакви други съображения над енергийните, може би саботират, тъй като за мен това е тип бойкот, съобщи още той.

Смятам, че би трябвало да бъде направена инспекция на регулаторния ангажимент на държавната Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2 ". Тя е нарицателно за неприятно държавно ръководство на енергийно сдружение - това всички партии го признават, акцентира енергийният специалист.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР