кадър: БНТВчера водолази и специалисти извършиха повторен оглед на кораба.Застрахователите

...
кадър: БНТВчера водолази и специалисти извършиха повторен оглед на кораба.Застрахователите
Коментари Харесай

Застрахователите на заседналия кораб ще покрият всички разходи на страната ни по спасителната операция край Камен бряг

кадър: Българска национална телевизия

Вчера водолази и експерти направиха още един оглед на кораба.

Застрахователите на заседналия край Камен бряг транспортен съд ще възстановят всички разноски на страната ни по време на избавителната интервенция, както и тези, които ще бъдат направени. Това заяви министърът на превоза Христо Алексиев, представен от Българска национална телевизия.

Пред него представители на компанията по избавяне са декларирали, че интервенцията е комплицирана и не поемат гаранции за нея. Оттук нататък следва разтоварване на кораба, подсилване на пробойната в корпуса, след което плавателният съд ще бъде изтеглен.

Обсъдени са всички вероятни сюжети, както и дейностите за отбрана на ползите на българската страна. След разбор ще бъде решено по какъв начин може да бъде разтоварен карбамидът от него.

Междувременно капитанът и вторият му асистент апелираха наложената им мярка " задържане под стража ". От Българската асоциация на морските капитани упорстват мярката на капитана да бъде променена на " домакински арест ".

" От доста години нашата асоциация се бори за декриминализиране активността на морските капитани и в тази ситуация виждаме типичен образец по какъв начин от едно несъблюдение на служебните отговорности на сътрудника той е бил арестуван в следствения арест. Ние се притесняваме, че със задържането в следствения арест след серия стрес, който е претърпял сътрудника, е допустимо да се навреди на неговото здраве и мислим, че е редно този човек да получи едно по-справедливо отнасяне в тази ситуация ", съобщи к.д.п. Димитър Димитров, президент на Европейската конфедерация на асоциациите на морските капитани.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР