кадър: БНТВ атаката са използвани два самолета Ф-15 за удари

...
кадър: БНТВ атаката са използвани два самолета Ф-15 за удари
Коментари Харесай

Байдън към Иран: „Не може да действате безнаказано“

кадър: Българска национална телевизия

В офанзивата са употребявани два самолета Ф-15 за удари по шиитски бойци в Сирия.

Използвани са седем бомби с точно ориентиране, изумени са седем обекта.

Американският президент Джо Байдън съобщи, че американските въздушни удари против проирански милиции в Сирия би трябвало да се възприемат от Иран като предизвестие. 

Попитан какво е било посланието на въздушната офанзива Байдън отговори „ Не може да действате безнаказано “ и добави „ Бъдете деликатни. “ Коментарите американският президент направи във Хюстън, където той се срещна на място с възстановителните действия след огромната зимна стихия блъснала Тексас. 

Съединени американски щати използваха два самолета Ф-15 за удари по шиитски бойци в Сирия. От Дамаск дефинираха случилото се като „ неприятен сигнал, “ а Техеран разяснява, че това ще докара до по-голяма дестабилизация на района. 

За Пентагона ударените позиции са били употребявани от бойците, за които се счита, че са зад три набези по американски и съдружни позиции, които вземат участие в битката против групировката Ислямска Държава. 

Говорителката на Белия дом Джен Саки съобщи, че Байдън е изпратил „ недвусмислено обръщение, “ а посланик №1 Антъни Блинкън уточни, е администрацията е желала да даде да се разбере „ изключително от Иран, че не може да се работи безнаказано “ против американци, сътрудниците и ползите на страната. „ Смятам и чакам посланието да е било ясно признато, “ сподели още Блинкън. 

От Пентагона са получили „ първични детайлности “ за жертвите, само че отхвърлиха да оповестят данни. 

Ударите в Сирия са първата по рода си военна акция и се случиха в миг, в който новата администрация изпрати сигнал за обновяване на договарянията за нуклеарната стратегия на Иран. 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР