Кадър: БНТТрябва да си зададем въпросите - защо в тези

...
Кадър: БНТТрябва да си зададем въпросите - защо в тези
Коментари Харесай

Георги Пирински поиска оставката на Корнелия Нинова

Кадър: Българска национална телевизия

Трябва да си зададем въпросите - за какво в тези избори не успяхме да спечелим доверието на хората и за какво обществото не видя опция в лицето на Българска социалистическа партия? Ако продължим по досегашния метод, би трябвало да се попитаме - ще спечелим ли изобщо това доверие? В тези избори ние не успяхме да защитим тезите си от " Визия за Европа ". Там преди всичко е записано, че ще се работи за превъзмогване на дълбоките обществени неравенства. Хората желаят да подобрят статуса си на живот и желаят смяна, само че очевидно не виждат в Българска социалистическа партия притежател на тази смяна. На тези въпроси би трябвало да отговори на следващия ден Националният съвет на Българска социалистическа партия.

Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия някогашният евродепутат от Българска социалистическа партия Георги Пирински, който разяснява резултатите от евроизборите и днешната прескоференция на Българска социалистическа партия. 

" Цялата предизборна акция беше подчинена на едни корупционни кавги. Това беше надълбоко погрешно. Ние трябваше да покажем, че в действителност ще работим за бъдещето на България и Европа. Едни избори не зависят от билбордове, а от възприятието на хората, че дадена политическа мощ може да даде и направи. Според мен изказванието на Корнелия Нинова, че всички би трябвало да понесат отговорност, в това число най-малката партийна организация, е погрешно. Председателят на Българска социалистическа партия би трябвало да разбере, че носи лична отговорност и би трябвало да понесе тази отговорност. Всеки един европейски политик е наясно, че когато разгласи, че отива за победа на изборите и не реализира тази победа, поема своята отговорност. Българска социалистическа партия надалеч не реализира това, което трябваше да реализира. Еинственият верен и европейски ход на Корнелия Нинова е да изиска предварително освобождение от председателския пост. Това е единственият верен и либерален ход ", безапелационен беше Пирински.

" Българска социалистическа партия сподели некадърност да формулира една политика, която да обвърже българските проблеми в тематиката на европейската политика. Другият проблем е, че откогато е отпред на БСП Корнелия Нинова води политика на разграничителни линии. Тя непрестанно бори враговете с партиен билет. Последният образец е отношението към Сергей Станишев ", даде образец някогашният евродепутат.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР