Кадър: БНТТози документ няма задължителен и обвързващ характер. Като че

...
Кадър: БНТТози документ няма задължителен и обвързващ характер. Като че
Коментари Харесай

Експерт: Българската политика се превърна в кучето на Павлов

Кадър: Българска национална телевизия

Този документ няма наложителен и обвързващ темперамент. Като че ли българската политика се трансформира в кучето на Павлов. Без интернационалните съглашения няма да бъдем по-силни, а в противен случай.

Това съобщи в студиото на „ Още от деня “по Българска национална телевизия шефът на Европейския съвет за външна политика Весела Чернева. Думите ѝ са във връзка Глобалния пакт за миграцията на Организация на обединените нации, който разбуни пристрастеностите измежду българските политици.

„ Всички страни от Организация на обединените нации през 2016 година по време на Общото заседание са изразили своето безпокойствие вследствие от мигрантската рецесия “, изясни специалистът.

По думите ѝ по този начин Организация на обединените нации създава рамка за полемиките по какъв начин да се оправят страните с казуса.

„ Това е декларация, с която всички сме се съгласили “, уточни Чернева.

Според нея такава рамка няма по какъв начин да има задължителност, а е рамка за полемики с университетски страни, бизнес страни, приемащи мигранти.

„ Този документ не вменява на нито една от страните някакви нови отговорности. Това е документ, в който се прави разлика сред легална и незаконна миграция “,  уточни експертът.

По думите ѝ концепцията е, че страните признават обстоятелството, че миграция ще има и че ще е по-добре да има канали за легална миграция и доста ясни условия за незаконна миграция.

Чернева изрази мнение, че от документа можем да извадим най-необходимото за нашата стопанска система.

„ Плъзнахме се по символната страна на миграцията. Отказахме да водим спор. До момента, в който оставаме на символното говорене и не можем да произнесем думата „ миграция “, то ние в действителност не си вършим работата като общество и като страна “, съобщи Чернева.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР