Кадър: БНТСобственик на имот в Морската градина на Варна реши

...
Кадър: БНТСобственик на имот в Морската градина на Варна реши
Коментари Харесай

Оградена с телена мрежа поляна в Морската градина ядоса варненци

Кадър: Българска национална телевизия

Собственик на парцел в Морската градина на Варна реши да го огради с телена мрежа, оповестява в своя репортаж Българска национална телевизия. Става дума за място в местността " Салтанат ", към което всеки ден минава голям брой хора, които са излезли на разходка в парка. Те са безапелационни, че никой няма право да си огражда поляна в Морската градина.

Уведомително писмо за заграждането на имота не е подадено в Община Варна, само че съгласно адвокати, това не е належащо.

" Колеги от нелегално строителство отидоха в резултат на сигнала да ревизират. Не са разкрили на място притежател. Чрез кадастъра търсят притежателя, с цел да му бъде изтънчен констативен протокол за трасиране на парцела ", съобщи арх. Виктор Бузев, основен проектант на Варна.

Собственикът може да бъде глобен, само в случай че е сложил оградата на неправилното място. Ако преди 15 години те са се сдобили с планове-извадки за парцелите си, ще имат право и да строят.

" Ако той няма такава извадка, която е процедирана преди повече от 10 години няма по какъв начин да построи, защото няма различен настоящ Подробен организационен проект. Част от частните парцели попадат и върху алеи, към този момент очевидно моралът на притежателите на алеите не им разрешава да преградят алеите ", добави арх. Виктор Бузев.

Над 50 на 100 от терените в “Салтанат ” са частни, въпреки че в Общия организационен проект на града местността е включена в рамките на парка. Решение на казуса е изкупуване на терените от Общината или замяната им с парцели на друго място, добавя малкия екран.

Копирано от standartnews.com

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР