кадър БНТСАЩ се завръща, за да поведе света към нашите

...
кадър БНТСАЩ се завръща, за да поведе света към нашите
Коментари Харесай

Президентът на САЩ: Връщаме се, за да поведем света

кадър Българска национална телевизия

Съединени американски щати се завръща, с цел да поведе света към нашите най-съкровени полезности. Това разяснява президентът Джо Байдън след среща на върха на Г-7 във Англия, написа Българска телеграфна агенция.

Мисля, че постигнахме прогрес във въстановяването на американския престиж измежду нашите най-близки другари, съобщи президентът, представен от Асошиейтед прес. " Всички към масата осъзнаваха и осъзнават провокациите, против които сме изправени, и отговорността, която носят нашите демокрации ", добави Байдън на летището в Нюкий, Югозападна Англия, преди да отпътува за среща с кралица Елизабет Втора в замъка Уиндзор.

 Байдън съобщи още, че на срещата си с съветския водач Владимир Путин на 16 юни в Женева счита ясно да маркира изискванията за възстановяване на връзките сред Москва и Вашингтон, съобщи ТАСС. " Това не е съревнование кой по-добре ще се показа на конференцията, кой кого ще може да сложи в неловко състояние. Става дума за това, че считам ясно да заявя какви са изискванията за възстановяване на връзките ", сподели Байдън на конференция след завършилата през днешния ден среща на върха на Г-7 във Англия.

По думите му има области, в които Вашингтон и Москва могат да работят взаимно - " може би в областта на някои стратегически доктрини " или " по въпросите на климата ", сподели той.

Байдън добави, че откровената полемика на четири очи ще е най-хубавият метод двамата с съветския президент да обсъдят несъгласията и вероятните сфери на взаимоотношение.

" Зная, вие не се съмнявате, че ще бъда доста прям с него, що се отнася до нашите загрижености. Ще опиша по какъв начин е предходна срещата от моя позиция, той ще опише за нея от своята. Но не ми се ще вниманието да се пренасочи към това дали сме си подали ръце и по какъв начин сме застанали ", уточни стопанинът на Белия дом.

Той добави, че президентът на Русия Владимир Путин е прав, казвайки, че връзките сред двете страни са в най-ниската си точка от години, само че акцентира, че всичко зависи от това дали съветският президент работи в сходство с интернационалните правила, което съгласно него не постоянно е по този начин.

Същевременно Байдън, който ще се срещне с Путин в Женева тази седмица, акцентира, че не търси спор, само че увери, ще бъде доста прям с него по отношение на американските опасения.

Президентът на Франция Еманюел Макрон увери, че Г-7 " не е клуб, неприятелски на Китай ", при все това в заключителната декларация от срещата си на върха приканва Пекин да зачита човешките права в Синцзян и Хонконг, съобщи Франс прес.

Макрон съобщи на конференция след форума на Г-7 в Корнуол, че Г-7 е " съдружие на демокрации ", което се стреми " да работи с Китай по всички международни тематики " без значение от различията.

Лидерите от Г-7 поддържаха през днешния ден създаден от финансовите им министри реформен план за въвеждане на световен най-малък налог за битка против данъчната конкуренция сред страните. В заключителна декларация след тридневна среща на върха във Англия те се произнасят за " по-справедлива международна данъчна система ", предадоха международните организации.

Участниците във форума се ангажират да ускорят битката с климатичните промени, поставяйки си като цел до 2030 година да бъдат съкратени с 50 на 100 излъчванията на карбонов диоксид от страните им и да бъде увеличено финансирането на разрастващите се страни.

Държавните ръководители от обединяването приканват Русия " да спре дестабилизиращите си дейности ", в това число намесите, да зачита човешките права и " да потърси сметка " от виновниците за хакерски атаки от нейна територия.

" Призоваваме Русия незабавно да проверява, да изясни безапелационно и да показа безапелационни уточнения за потреблението на химически оръжия на нейна територия, да постави завършек на систематичното угнетяване на гражданското общество и самостоятелните медии, а също по този начин да откри и да потърси сметка от тези, които, намирайки се в границите й, водят офанзиви посредством стратегии, изискващи откуп ", декларират в декларацията си държавните и държавни глави на Франция, Италия, Англия, Канада, Съединени американски щати, Германия и Япония.

Г-7 приканва Китай " да зачита човешките права " на уйгурското мюсюлманско малцинство в Синцзян и на хората в Хонконг, изразявайки в същото време предпочитание да сътрудничи с Пекин по въпроси " от съвместен интерес ". Великите сили от Г-7 поддържат в документа провеждането на Олимпийските игри в Токио от 23 юли до 8 август, отсрочени с една година заради пандемията. Пожеланието им е проявата да се реализира " по сигурен метод като знак на международното единение в напъните против КОВИД-19 ".

Обединението на индустриалните страни упорства Световната здравна организация да проверява по-подробно произхода на COVID-19 в Китай. Разследването би трябвало да е " транспарантно " и " водено от специалисти ", акцентират водачите от Г-7 в публикуваното заключително официално съобщение от срещата на върха - първата, осъществена присъствено, от близо две години насам. (БТА)

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР