Кадър БНТПроверката на провелите се избори за президент в САЩ

...
Кадър БНТПроверката на провелите се избори за президент в САЩ
Коментари Харесай

Проверката продължава. Ръчно броят бюлетините за президентските избори в Джорджия

Кадър Българска национална телевизия

Проверката на провелите се избори за президент в Съединени американски щати продължава. Представители на изборните управляващи в 159-те изборни окръга на американския щат Джорджия стартират през днешния ден да броят ръчно бюлетините, подадени на президентските избори на 3 ноември, заяви Българска телеграфна агенция.

Ръчното преброяване произтича от одит на изборите, изискван от локален закон. Въпросният нормативен акт постановява, че би трябвало да се направи одит на един избор, с цел да се ревизира дали машинното броене е било тъкмо, а не поради хипотетични проблеми с резултатите.

Щатският секретар на Джорджия Брад Рафенспъргър реши да извърши одита на гласовете и сподели, че дребната разлика сред двамата претенденти значи, че ще е належащо цялостно ръчно броене на всички гласове.

В Джорджия Джо Байдън победи Доналд Тръмп с 14 000 гласа. Ръчното преброяване стартира в 9:00 ч. локално време през днешния ден и би трябвало да завърши до 23,59 ч. в сряда. Крайният период за потвърждаване на резултатите е 20 ноември.

Законът, предусещащ одит на изборите, създадени в Джорджия, влезе в действие предходната година. В него има и управителни насоки, употребявани тогава от щатските управляващи, с цел да закупят нова система за машинно гласоподаване и преброяване на бюлетините от компанията Доминиън вотинг систъмс, на стойност 100 милиона $.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР