Кадър БНТПрезидентът на САЩ Джо Байдън отправи ясно послание към

...
Кадър БНТПрезидентът на САЩ Джо Байдън отправи ясно послание към
Коментари Харесай

Байдън: Америка се завръща. Трансантлантическият съюз се завръща. И ние не гледаме назад

Кадър Българска национална телевизия

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън насочи ясно обръщение към света с това, което предприе.  резидентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели през днешния ден на международните водачи, участващи в годишната Мюнхенска конференция по сигурността, че трансатлантическите съюзи още веднъж са приоритет за Съединени американски щати, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Аз съм човек, който си държи на думата. Америка се завръща. Днес приказвам като президент на Съединените американски щати, в самото начало на моето ръководство и адресирам на света явен сигнал: Америка се завръща. Трансатлантическият съюз се завръща. И ние не гледаме обратно ", сподели Байдън на форума, който тази година се организира в един ден във видеоконферентен формат.

Нека да изчистя всяко подозрение. Съединени американски щати ще работят тясно с нашите сътрудници от Европейския съюз и столиците на целия континент, съобщи Байдън в първата си тирада на европейска сцена.

Съединени американски щати са напълно ангажирани със съюза си със Организацията на Северноатлантическия контракт (НАТО), даде да се разбере Байдън.

" Ние сме в разгара на фундаментален спор за бъдещето и посоката на нашия свят. Трябва да се подготвим за дълготрайна стратегическа конкуренция с Китай ", акцентира той.

Президентът на Съединени американски щати по-конкретно прикани за битка против икономическите злоупотреби на Китай и сподели, че целият свят би трябвало да играе по едни и същи правила.

Икономическите злоупотреби и натискът, упражняван от китайското държавно управление, подкопават основите на икономическата система, увери той, представен от Франс прес.
Байдън сподели, че Съединени американски щати би трябвало да отговорят на дестабилизиращите действия на Иран в Близкия изток, само че не влезе в елементи. Той удостовери желанието на Вашингтон да се върне към съглашението от 2015 година за иранската нуклеарна стратегия.

Русия нападна " нашите демокрации ", сподели президентът на Съединени американски щати. Той изрази решимостта си да " завоюва още веднъж доверието на Европа ", като в същото време насочи предизвестие против завръщането на блоковете от Студената война.

" Кремъл нападна нашите демокрации. Путин се пробва да отслаби европейския план и нашия съюз с НАТО. Путин желае да саботира трансатлантическото единение и нашата решителност, тъй като е доста по-лесно за Кремъл да заплашва обособени страни, в сравнение с да договаря с една мощна и единна трансатлантическа общественост ", сподели президентът на Съединени американски щати.

Що се отнася до спечелването на доверието на Европа, Байдън съобщи, че не става дума за конфигуриране на Изтока против Запада. " Ние не можем и не би трябвало да се връщаме към замръзналите блокове на Студената война ", предизвести той.

Байдън дефинира климатичните промени като международна екзистенциална рецесия. Всички ще страдат от последствията от нея, предизвести президентът на Съединени американски щати, който публично върна страната си в Парижкото съглашение за климата, от което неговият предходник на поста Доналд Тръмп я беше изтеглил.

За първи път тази година Мюнхенската конференция по сигурността се организира онлайн. Причината е коронавирусната пандемия.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР