Кадър БНТПокачването на цените на горивата на световния пазар беше

...
Кадър БНТПокачването на цените на горивата на световния пазар беше
Коментари Харесай

Байдън обвини Русия и ОПЕК в покачване на цените на горивата

Кадър Българска национална телевизия

Покачването на цените на горивата на международния пазар беше породено от нежеланието на Русия и ОПЕК да усилят производството на нефт. Това съобщи президентът на Съединени американски щати Джо Байдън след срещата на върха на 26-ата конференция на страните по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за изменението на климата (COP26), съобщи finanz.ru.

„ Първо, значима причина за покачването на цените е, че пандемията на ковид е засегнала веригата за доставки. Знам, че знаете това “, сподели Байдън на конференция в Глазгоу.

„ Второ, в случай че обърнем внимание на цената на бензина, на цената на петрола, това са следствията от обстоятелството, че до момента в който Русия или страните от ОПЕК отхвърлят да създават повече нефт “, сподели той. " Нека забележим до каква степен ще докара това в последна сметка. "
Според Bloomberg Съединени американски щати и други огромни консуматори на нефт, в това число Китай, Япония и Индия, организират дипломатическа акция при закрити порти от няколко седмици, с цел да окажат напън върху ОПЕК + и да принудят участващите страни да усилят в допълнение производството.

Картелът от 23 страни в този момент прибавя 400 000 барела дневно на пазара всеки месец, като последователно връща доставките към естественото си положение след най-голямото единично редуциране в историята предходната година.
Но вносителите на " черно злато " желаят повече. Според източници на Bloomberg администрацията на Байдън е обезпокоена от покачването на цените на бензина до 7-годишни връхни точки и приготвя пакет за отговор, ако ОПЕК + не предприеме дейности на идната среща на 4 ноември.

През последната година цената на петрола Brent набъбна със 130% - от $36 до $83 за барел на фона на недостиг, който статистиката към момента не е видяла. Според Goldman Sachs през октомври международните хранилища са изпразнени с ритъм от 4,5 милиона барела дневно, а кумулативните им ресурси в края на годината може да се окажат най-ниските от 8 години. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР