кадър: БНТОтборът на Финландия записа исторически успех при дебюта си

...
кадър: БНТОтборът на Финландия записа исторически успех при дебюта си
Коментари Харесай

Финландия записа исторически успех при дебюта си на Европейски футболни финали

кадър: Българска национална телевизия

Отборът на Финландия записа исторически триумф при дебюта си на Европейски футболни финали. Скандинавският отбор се наложи над Дания с 1:0 в първи мач за двата отбора на UEFA EURO 2020.

Единственото попадение бе дело на Йоел Похинпяло в 60-ата минута.

Резултатът обаче ще бъде едно от последните неща, с които ще се запомни дуелът, на фона на случилото се в края на първата част, когато огромната звезда на домакините Кристиан Ериксен колабира на терена.

Футболистът на Интер Милано припадна без забележима причина няколко минути преди почивката. Реферът Антъни Тейлър мигновено прекъсна дуела и извика лекарските екипи, а в същото време капитанът на датчаните Симон Кяер се опитваше да окаже първа помощ на своя съотборник.

Суетенето към Ериксен продължи няколко минути, в които част от играчите на терена даже не съумяха да сдържат сълзите си, гледайки какво се случва, предава gong.bg.

Спешните екипи неотложно започнаха да вършат сърдечен масаж на Ериксен, а футболистите на домакините наобиколиха своя съотборник, с цел да не могат камерите и почитателите да виждат цялата драма.

След близо десетина минути, в които полузащитникът получаваше лекарска помощ, той бе качен на носилка, с която бе изваден отвън терена. Докато бе извеждан отвън терена, незабавните екипи разпънаха бели платнища към него, с цел да не могат почитателите по трибуните да видят какво е положението на футболиста.

В последна сметка, минути по-късно стана ясно, че Ериксен закаран в болница в Копенхаген и е в схващане.

Реферът Антъни Тейлър и щабовете на двата отбора организираха незабавна среща дружно с представители на УЕФА, на която бе решено в последна сметка срещата да се доигра. По-късно стана ясно, че за това са упорствали и самите футболисти на Дания и Финландия.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР