Кадър БНТНе можем да се осланяме само на природата, дори

...
Кадър БНТНе можем да се осланяме само на природата, дори
Коментари Харесай

Владимиров: Рилският водопровод ще е полезен и за София, и за Перник

Кадър Българска национална телевизия

Не можем да се осланяме единствено на природата, даже тя да е благосклонна. Тези дни притокът е малко по-голям. Духа южен втър и се чакат превалявания. Имаме вода април месец. След това ще разчитаме на Рилския тръбопровод. Той ще е потребен и за двата града, колкото и необичайно да звучи. Някой квартал в столицата може да му се наложи да черпи вода от язовир " Студена ". Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия кметът на Перник Станислав Владимиров по мотив водната рецесия в града, представен и от вести.бг.

" Последно време не съм пил вода от чешмата. Тя и образно не наподобява добре. Не съм чул в последно време някой перничанин да пие вода от чешмата ", сподели още той.

По думите му няма проблеми с хигиената и с детските градини. Той посочи, че  по писма на жители са разположили и химически тоалетни из града.

" ВиК сдружението не е в положително положение. Ангажиментът на страната е да откри метод да се стабилизира. От КЕВР ни увериха, че няма да покачват цената на водата ", безапелационен бе Владимиров.

Той бе безапелационен, че ще приказва с сдружението, тъй като водомерите в града въртят и когато няма вода. " Това е проблем ", съобщи той.

Попитан дали ще има още обвинявания, поради водната рецесия, той съобщи, че не желае да става представител на прокуратурата.

" Не видях спор в Парламента за водната рецесия. Надявах се да го има, тъй като по този начин вършат умните нации, с цел да не позволен това да се случи още веднъж ", съобщи Владимиров.

Градоначалникът на Перник съобщи, че 3,2 млн. лв. има за нова пречиствателна станция, 500 000 лв. има за ремонт на остарялата пречиствителна.  Попитан дали перничани са протестирали в София, той съобщи, че не ги е следял в елементи, само че е обикновено хората от неговия град да са гневни.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 MrBean (преди 4 минути) Рейтинг: 16944 | Одобрение: 3644 Но няма да е потребен за Рила и целия южен дял а от там Родопски и Пирински райони. Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР