Кадър: БНТКметът на София Йордана Фандъкова говори за противоепидемичните мерки

...
Кадър: БНТКметът на София Йордана Фандъкова говори за противоепидемичните мерки
Коментари Харесай

Фандъкова: Мерките са леки, но трябва да се спазват, за да не си оставаме вкъщи

Кадър: Българска национална телевизия

Кметът на София Йордана Фандъкова приказва за противоепидемичните ограничения в ефира.

Тя разгласи, че на този стадий няма причина за затварянето на София.

Мерките са леки, само че би трябвало да се съблюдават, с цел да не се постанова да си оставаме у дома. В София към този момент не се възнамерява въвеждането на нови ограничения. Сегашните са съответни и задоволителни. Всеки ден ставаме все по-дисциплинирани, съобщи Фадъкова за БНТ.

" От началото на седмицата в градския превоз има 17 акта за неносене на маски и 4 предупредителни протокола от страна на полицията ", съобщи Фандъкова, написа Novini.bg.

Тя посочи, че маските на открито би трябвало да се носят единствено когато не могат да се обезпечи отдалеченост от 1,5 м.

Фандъкова увери, че сега не стои въпросът за затваряне на града поради разпространяването на пандемията. За да се ограничи болестта, е значим контролът.

По думите ѝ най-важното е да запазим здравната система, да запазим опцията медиците да ни лекуват и изисква доста сериозна дисциплинираност и отговорност от всеки един от нас.

Попитана какво е положението на общинските лечебни заведения, Фандъкова съобщи, че то е устойчиво, обезпечено им е финансиране. " Нашата грижа е в общинските лечебни заведения да са снабдени с всичко ", посочи още кметът.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР