Кадър БНТИзвестен наш професор разкри какъв риск крие завръщането на

...
Кадър БНТИзвестен наш професор разкри какъв риск крие завръщането на
Коментари Харесай

Проф. Николай Витанов: Ако пуснем всички ученици в клас, след 2-3 седмици заболеваемостта ще се повиши с 10-15%

Кадър Българска национална телевизия

Известен наш професор разкри какъв риск крие завръщането на всички възпитаници в класните стаи.  Масово тестване на учениците ще даде опция за взимане на съответни решения. Предвид реакцията на родителите очевидно това няма да се случи или ще стане отчасти. Т ова съобщи проф. Николай Витанов, математик на Националния действен щаб, във връзка концепцията учениците да бъдат тествани с бързите антигенни проби, с цел да се резервира системата на образованието и да се даде опция за по-дълга форма на присъствено образование. 

Той разясни, че най-малките деца мъчно боледуват и мъчно предават на заболяването на възрастните. „ Учениците от тогавашната прогимназия - 5, 6, 7 клас, при тях заболеваемостта е естествена. Проблемът са огромните възпитаници - 8, 9, 10, 11 клас, при тях организмът е като на възрастните, само че те не съблюдават ограничения. При тях заболеваемостта е 60% по-висока от тази при възрастните над 60-годишна възраст. Там е казусът. Ако пуснете всичките възпитаници, след две-три седмици заболеваемостта ще се увеличи с двуцифрено число проценти - 10-15%. Затова министерството предлага ротационната скица, с цел да се потиска развиването на болестта, а и да се обезпечи някакво присъствено образование “, сподели за БНР проф. Витанов. 

„ Цялата страна е като един огромен самолетоносач, който би трябвало да срещне остров - третата вълна на пандемията, въпросът е да го избегнем. Хората, които ръководят самолетоносача, могат да си разрешат еластичност. Самолетоносачът е голям транспортен съд, в случай че би трябвало да го отклоните от острова, би трябвало да завъртите кормилото в точния момент. Тук е тънкият миг. Докато не е пристигнал моментът да завъртите кормилото, можете да си позволите еластичност. Засега повишаването на новите случаи е гладко, само че в случай че не се предприеме нищо, интервалът на плавното повишаване ще завърши “, добави математикът, написа Novini.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР