Кадър БНТИнкубационният срок на вируса реално е 4-5 дни и

...
Кадър БНТИнкубационният срок на вируса реално е 4-5 дни и
Коментари Харесай

Д-р Ангел Кунчев: Издържахме дълго, най-глупавото ще е да се провалим накрая

Кадър Българска национална телевизия

Инкубационният период на вируса действително е 4-5 дни и седмица след Великден ще стане ясно по какъв начин сме спазвали ограниченията. Ако сме създали нелепостта да си върнем контактността, ще има доста инфектирани и умряли. След като издържахме толкоз дълго време, ще е най-глупавото да се провалим най-после – това ще е огромна неточност.  Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия основният държавен здравен контрольор, който е част от Националния действен щаб д-р Ангел Кунчев, представен от вести.бг.

Колкото повече са изследваните, толкоз повече инфектирани ще откриваме. За мен по-точният индикатор са настанените в болница пациенти. Мерките, които взехме, колкото и да са неприятни и да омръзнаха на хората, са ефикасни. Ако погледнем на Балканите, в Сърбия и Гърция има три пъти повече смъртни случаи, а в Румъния са 10 пъти повече, в сравнение с у нас, съобщи доктор Кунчев.

Никой не може да спре процесът на заразяване, само че можем да го избутаме обратно и да го отложим, с цел да дадем време на медиците да се приготвят и да оказват действително помощ на заболелите, акцентира специалистът.

Има логичност в теорията, че колкото повече хора се срещнат с вируса, толкоз по-бързо ще премине епидемията, само че не я споделям изцяло. При два сходни вируса коронавируси в предходни години това не се случи. Не би трябвало да чакаме всеки да се болести и да придобие имунитет с цел да се ограничи пандемията, разясни доктор Кунчев.

Най-важното е да не допуснем като в Италия лекарите да избират кой да живее и кой да почине. От това, което се случва, се вижда, че въведените у нас ограничения дават резултат и в случай че в този момент променим тактиката, ще създадем груба неточност, каквато направи Англия. Дори и сега нашите ограничения не са достигнали суровост като в Сърбия, където има вечерен час, като в Гърция, където излизаш с записка до магазина, и редица други страни. Много се надяваме да не се наложи забележим тези ограничения у нас, уточни основният държавен здравен контрольор.

Той увери, че наложената карантина в ромските квартали Факултета и Филиповци не е по етнически симптом. Карантината е наложена не тъй като там живеят роми, а тъй като гъстотата на популацията е доста огромна и доста хора се връщат от чужбина, безапелационен е д-р Ангел Кунчев.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници! Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите. Преценете дали материала търси сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Запомнете: Има неистини, има проклети неистини, само че има и статистика!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права за
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР