кадър: БНТХората ще бъдат посетени на адресите, на които са

...
кадър: БНТХората ще бъдат посетени на адресите, на които са
Коментари Харесай

5 подвижни избирателни секции за хора под карантина във Варна

кадър: Българска национална телевизия

Хората ще бъдат посетени на адресите, на които са карантинирани.

Във Варна са разкрити и 7 изборни секции в лечебните заведения, където има коронавирус браншове.

Пандемията наложи нови форми за гласоподаване на тези парламентарни избори. Една от тях е гласоподаване в изолираност. Във Варненска област близо 400 са подадените заявки от карантинирани, искащи да упражнят правото си на избор. Мобилните екипи, които ще ги посетят са общо 16, предава Българска национална телевизия.

Във Варна са образувани 5 преносими изборни секции за хора, които са сложени под карантина и наложителна изолираност. Хората ще бъдат посетени на адресите, на които са карантинирани от представители на секционните изборни комисии.

Леман Ахмедова е част от мобилния екип, който ще посети регион Одесос. Тя показа, че евентуално за всеки един адрес екипите ще се преобличат. Заявените адреси са към 47. Всички от екипа са преболедували вируса, съблюдават всички ограничения за сигурност, имат ръкавици, дезинфектанти и екипи.

" Обаждаме се на всички, които са подали заявление, че желаят да гласоподават. Уговаряме се с тях, поради мястото, където живеят, дали имаме достъп до самото място, и с всички материали, с които разполагаме, се качваме, даваме им бюлетината, те си гласоподават по всички условия и по-късно отиваме на идващия адрес ", изясни още Ахмедова.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР