Кадър: БНТГенералният директор на БНТ Емил Кошлуков обяви пред ,

...
Кадър: БНТГенералният директор на БНТ Емил Кошлуков обяви пред ,
Коментари Харесай

Кошлуков: Може да спрем Последният печели

Кадър: Българска национална телевизия

Генералният шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков разгласи пред , че известната игра на Българска национална телевизия " Последният печели ", чийто водещ е Орлин Горанов, може да спре от идната седмица. Причината е антисемитско изявление на шахматиста Боби Фишер, представено от водещия в изданието й от 23 февруари.

Заради цитата 71 интелектуалци се подписаха под отворено писмо, в което питат: " Кому беше нужна тази груба антисемитска проява по националната телевизия? ".

Цитатът на Фишер, изчетен по време на играта, е:

“Евреите не обичат да работят. А това е едно от нещата, което евреите доста мразеха в Хитлеровите концентрационни лагери.

Никога не е имало газови камери. Това са нелепости! Но когато отидете в лагера, там има надпис: " Арбайт махт фрай ". На български: " Работата ви прави свободни ".

Но евреите не имат вяра на това. Те имат вяра, че вие би трябвало да свършите цялата работа, а те прибират облагата. Това е казусът с евреите. "

Писмото на хората, възмутени от излъченото, е пратено до генералния шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков, до Съвет за електронни медии, до основната прокуратура, както и до Българска телеграфна агенция, БНР, Би Ти Ви и Нова тв. То бе оповестено и във фейсбук профила на писателката Леа Коен, която също е измежду подписалите се, като описът им продължава да нараства.

" Ще наложа най-тежките санкции по трудовия кодекс на всички отговорни за позволеното - дисциплинарно уволняване. Ще бъдат наложени материални наказания на продуцентите, а може да спра и предаването, до момента в който не се обясни за какво е позволено това. Няма да го оставя в ефира, до момента в който не получа уверенията, че екипът е следен, че продуцентът, редакторът, виновният режисьор си правят работата ", сподели Кошлуков пред " 24 часа ".

Решението какво се случва с тв играта ще бъде взето идната седмица.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР