Кадър БНТДвама от известните ни политолози направиха анализ на свършеното

...
Кадър БНТДвама от известните ни политолози направиха анализ на свършеното
Коментари Харесай

Политолог: 45-ото Народно събрание свърши работата си - да свали Борисов

Кадър Българска национална телевизия

Двама от известните ни политолози направиха разбор на свършеното от Народното събрание и настоящата политическа конюнктура в страната.  Провалът на 45-ото Народно заседание беше програмиран. " ИТН " не образува държавно управление, макар болшинството си. Големият въпрос е по какъв начин ще реагират българските жители. Те би трябвало деликатно да следят какво се случва и да гласоподават. Това съобщи политологът доцент Антоний Гълъбов.

" Разчита се на разочарованието на българските жители - това е планувано ", сподели още по Българска национална телевизия той. 

" 45-ото Народно заседание свърши работата си - да смъкна Борисов.  Този парламент е триумф, който сподели, че и по-малките политически обединения могат да бъдат чути ", добави по темата Слави Василев, политически анализатор. 

" Изборите през юли не би трябвало да ни плашат – ползата към Народното събрание се увеличи ", заяви още Василев. 

" 45-ото Народно заседание обслужи ползи , което е несъмнено.  Сега цялата отговорност е на президента  – той не предстои на надзор, а и ще назначи служебно държавно управление ", разяснява доцент Гълъбов.

" Състоянието на страната, такова каквото е, допуска, че Радев би трябвало да е деликатен по отношение на служебното държавно управление. Темата служебно държавно управление и отговорността е преекспонирана ", смята политическият анализатор. 

Самата фигура на служебното държавно управление би трябвало да изчезне от Конституцията. Тя е безсмислена, безапелационен бе политологът доцент Гълъбов. 

" Дълбоко съм уверен, че българите не гласоподаваха за промяната на ЦИК ", коментира още той промените в Избирателния кодекс.

" Само 26% от българите взеха решение да гласоподават с машина – това бяха главно млади и образовани българи ", разкри политологът. 

" Може би хората не знаят какъв брой изборни операции има ", отговори Василев.

" Машините има своите изгоди, само че възрастните хора ще бъдат затруднени – може да се разкрие и тайната на вота ", изясни доцент Гълъбов. 

" Позициите на Българска социалистическа партия отслабват поради връщането на мандата ", сподели Слави Василев по тематиката за днешното връчване на проектомандат на социалистите, които възнамеряват незабавно да го върнат. 

" Българска социалистическа партия не е в положение да се нарежда – те и в този парламент останаха в съпротива ", съобщи политологът доцент Антоний Гълъбов.

" Демократична България " се оказа отчаяние - доста преди да ги попитат дали биха съставили държавно управление, те обявиха, че няма да образуват, сподели още специалистът, написа още Novini.bg. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР