кадър: БНТДнешният ден, който се очаква да бъде неприсъствен за

...
кадър: БНТДнешният ден, който се очаква да бъде неприсъствен за
Коментари Харесай

Принц Уилям в Туитър след финала: „Всички бъдете с гордо вдигнати глави“

кадър: Българска национална телевизия

Днешният ден, който се чака да бъде задочен за доста служащи и възпитаници, ще бъдат подобен от тъга, а не от наслада.

Надеждите на Англия да прекъсне 55 години очакване за продобиване на трофей от огромен интернационален футболен шампионат бяха попарени от Италия след трагичен мач на финала на Евроепйското състезание. „ Болезнена и стесираща нощ “, назова загубата треньорът на англичаните Гарет Саутгейт, предава БНР.

Още във втората минута Люк Шоу изведе Англия напред, само че откакто италианците натиснаха през второто полувреме те изравниха посредством Леонардо Бонучи. При 1:1 приключи постоянното време, двете продължение се доведоха до смяна и се стигна до дузпи. И тук настъпи сърцераздирателната драма, тъй като англичаните пропуснаха три дузпи против две от италианците. 

Големи бяха очакванията към „ Трите лъва “ да донесат купата у дома  /It’s coming home/, както се пее в хитова футболна песничка, само че купата отиде в Рим /It’s coming Rome/, както се заканваха италианците. Пропусналите дузпите англичани са млади футболисти и тежко понесоха случилото се на терена. Но, както означиха футболните коментатори, не би трябвало да се прави драма. Това е едно младо талантрливо потомство от футболисти, и с тях Англя сигурно ще продължава да е в международния хайлайф най-малко още10-15 години.

Принц Уилям, който следи мача от трибуните, написа в Туитър: „ Всички бъдете с гордо вдигнати глави “. А известният лекоатлет Юсейн Болт написа също  в Туитър: „ С разрушени сърца, само че горди “. Въпреки че осъществяването на дузпи е считано за лотария и всеки може да завоюва, капитанът на „ Трите лъва “ Хари Кейн отдаде заслуженото на италианците. 

Днешният ден, който се чака да бъде задочен за доста служащи и възпитаници, ще бъдат подобен от тъга, а не от наслада.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР