Кадър: БНТДържавният глава Румен Радев отдаде почит на загиналите за

...
Кадър: БНТДържавният глава Румен Радев отдаде почит на загиналите за
Коментари Харесай

Радев на Шипка: С вашето присъствие тук, помагате на днешните поколения да вземат изпита си по история, морал и демокрация

Кадър: Българска национална телевизия

Държавният глава Румен Радев отдаде респект на починалите за свободата на България, поднасяйки венци и цветя на паметника на връх Шипка, оповестява Българска национална телевизия.

" Властта още веднъж се опита да сложи под карантина националната ни памет. Но българите имат святи усеща, неподвластни на боязън и забрани, по тази причина още веднъж са тук ". Този сбит коментар направи президентът във връзка анулацията на днешните тържества точно на Шипка поради пандемията.

Очаквали ли сте, че някой в миналото ще се осмели да ви забрани да се качите на Шипка? Очаквали ли сте някой да посегне на правото ви да се поклоните през тези, на които изискуем свободата си? Така стартира речта си на връх Шипка президентът Румен Радев.

С вашето наличие тук, помагате на днешните генерации да вземат изпита си по история, по морал, по народна власт, сподели още президентът.

Скоро и нашето време ще бъде в историята, само че от нас зависи дали потомците ни ще се обръщат с яд обратно или с благодарност за стореното от нас.

Историята е урок, геройствата са въодушевени, но никой народ не може да лежи на лаврите на своите мъртви герои, заяви президентът.

Нужна е религия, нужно е изпитание, каузи трябват, а не думи, както е рекъл Апостолът, приключи изказването си Радев.

Президентът благодари на всички българи, пристигнали да изразят почитта си към героите на връх Шипка.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР