Кадър: БНТДържавата остава на летище София. Държавата ще продължи да

...
Кадър: БНТДържавата остава на летище София. Държавата ще продължи да
Коментари Харесай

Министър Желязков за концесията на летище София: От БСП отправят несериозни аргументи по сериозна тема

Кадър: Българска национална телевизия

Държавата остава на летище София. Държавата ще продължи да прави граничен надзор, ветеринарен и хигиеничен надзор, митницата. Всичко това е страната. На концесия се дава по този начин наречения мол на летището. На нито едно летище в света страната не оперира в тръговските обекти.

Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия министърът на транспорта Росен Желязков, който разяснява темата за концесията на летище София.  " От Българска социалистическа партия насочат несериозни причини по серизна тематика. Те боряват с избрани страхове на хората. Кандидатите за концесия на летище София ръководят едни от най-големите летища в Европа. Нашето законодателство не позволява в концесията да вземат участие компании, които са регистрани в офшорни зони. Това е ясно и изрично и петте компании дават отговор на всички условия ", разгласи министър Желязков.

" БДЖ има само обвързване към държавния бюджет. НКЖИ има едно малко функционално обвързване. БДЖ е устойчиво с перпектива за развиване. Последните месеци се регистрира растеж на пасажерите, които употребяват БДЖ. Имаме ясно виждане за възстановяване на работата на железниците ", безапелационен беше транспортният министър.

" За мен тол системата би трябвало да стартира от началото на 2020 година и то не незабавно на 1 януари, тъй като първите дни на нова година постоянно са сериозни ", каза Росен Желязков по тематиката за тол системата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР