Кадър: БНТДългото чакане за обработка на документи на граничния пункт

...
Кадър: БНТДългото чакане за обработка на документи на граничния пункт
Коментари Харесай

Превозвачи на протест: Искат спешни мерки срещу бавенето на документите им на границата

Кадър: Българска национална телевизия

Дългото очакване за обработка на документи на граничния пункт " Капитан Андреево " накара интернационалните превозвачи да излязат на митинг. Проблемите идвали най-много от турската страна, оповестява Българска национална телевизия.

Превозвачите упорстват за незабавни ограничения, защото са принудени да чакат повече от 3 денонощия на българо-турската граница.

Освен стопански, казусът е и човечен, защото водачите са в бедствена обстановка. Днес на паркингите преди Капъ куле по данни на турската автомобилна асоциация има над 3700 тира.

Йордан Арабаджиев, изп. шеф на Съюза на интернационалните превозвачи в България: -Протестът е по-скоро алегоричен, той има за цел да притегли вниманието на институциите на двете страни - България и Турция, с цел да може да се форсира процедурата по прекосяване на тежкотоварните коли.

Превозвачите и от двете страни считат, че е належащо да се обезпечат повече митнически чиновници на пункта, защото постоянно не всички гишета работят, а това бави работата за обработката на документите.

Ангел Траков, президент на Съюза на интернационалните превозвачи: Кадрово поръчителство би трябвало да има на пунктовете. В последна сметка аз считам, че кадрови е казусът. Просто няма фрагменти, които да я правят тази активност.

Тези неуредици, съгласно превозвачите, стават причина за дългото очакване на границата, което нанася и стопански вреди.

Четин Нухоглу, президент на турската автомобилна асоциация: За пътешестване, което лишава два дни, се постанова да чакаме на границата 4 денонощия.

От Агенция " Митници " обясниха, че през последните години трафикът е повишен двойно.

Васил Инджов, зам.-директор на Дирекция " Южна морска " в Агенция " Митници ": 2015 година приблизително на денонощие сме имали обработени 1139 товарни автомобила, през 2019 година стигаме до 1920 товарни автомобила.

Постигната е сделка да бъде отворено ново трасе за товарни коли, което ще бъде особено за хладилни камиони. Очаква се то да е готово през идната година.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР