Кадър: БНТД-р Александър Симидчиев обясни по БНТ на какво се

...
Кадър: БНТД-р Александър Симидчиев обясни по БНТ на какво се
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Маските нямат доказани странични ефекти

Кадър: Българска национална телевизия

Д-р Александър Симидчиев изясни по Българска национална телевизия на какво се дължи повишението на бройката на хора, открити с COVID-19.

 

Той разкри също, че маските нямат потвърдени странични резултати.

Увеличаването на численост от позитивни на COVID-19 хора е по тази причина, че свързахме доста дребни обществени мрежи в една със започването на образователната година. Това разреши на вируса по-лесно да се популяризира в общността, съобщи пулмологът доктор Александър Симидчиев в „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

По думите му носенето на маски е значима противоепидемична мярка, написа Novini.bg.

„ Маските нямат потвърдени странични резултати. При тях има понижаване с 25-30%. Според ново проучване, в случай че хората носят маски всеобщо честотата на случаите може да спадне с 30% “, акцентира той.

„ Възможно е темпът на заразяване у нас да скочи с над 1000 случая дневно. Вирусът заразява по един и същи метод, друго е държанието на хората. Ако хората трансформират държанието си кривата може да слезе внезапно надолу “, посочи експертът.

Той сподели разнообразни криви, които демонстрират по какъв начин въздейства държанието на хората на разпространяването на COVID-19. От тях се вижда, че в Китай, където дисциплината е на доста високо равнище, кривата наподобява най-ниско.

„ Вирусът се промени мялко. Промени се нашият имунен отговор. Ние се научихме и по какъв начин да го лекуваме по-добре. Вече знаем, че слагането на апаратна вентилация би трябвало да се забави. Запоичнахме да прилахаме антисъсирващи препарати, които оказват помощ “, изясни доктор Симидчиев.

Според пулмолога най-добре е при джипитата да се ползват проби, които се употребяват в Европа и дават резултат до 15 минути. „ Изследването би трябвало да се прави тук-там, където е безвредно и от хора, които имат предпочитание “.

„ Ако съблюдаваме ограниченията против ковид, ще има по-малъук риск от разпространяването и на другите респираторни вируси. Трябва да пазим възрастните хора, а не да ги ограничаваме. Може да се основат времеви пояси, в които те да имат преимущество при извършване на покупки, при прилагане на градския превоз “, счита лекарят.

Поставянето на ваксини за рисковите групи е добре да се случи. Това е метод да извадим от играта един от респираторните играчи.

На въпрос по какъв начин американският президент се излекува толкоз бързо от COVID-19, доктор Симитчиев съобщи: “Терапията, която бе приложена на президента Тръмп бе коктейл от препарати, които са дали позитивен резултат върху други заболели. Това обаче е аморално, тъй като елементарните жители нямат достъп до лечението. Тя съставлява пасивна намеса с антитела. У нас също биха могли да се приложат при най-тежките случаи “.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР