Кадър: БНТБившият президент на САЩ Доналд Тръмп бе оправдан днес

...
Кадър: БНТБившият президент на САЩ Доналд Тръмп бе оправдан днес
Коментари Харесай

Байдън след оправдаването на Тръмп: Всеки американец има дълга да брани истината

Кадър: Българска национална телевизия

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп бе оневинен през днешния ден от американския Сенат по обвиняване в подстрекаване към протест, съобщи Българска телеграфна агенция.

Петдесет и седем сенатори гласоподаваха " отговорен ", а 47 гласоподаваха " почтен ".

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че оправдаването на някогашния президент Доналд Тръмп по обвиняване в подстрекаване към протест е увещание, че демокрацията е нежна и че всеки американец има дълга да брани истината,  предаде Ройтерс.

" Тази тъжна глава от нашата история ни подсети, че демокрацията е нежна.  Че тя би трябвало постоянно да бъде защитавана. Че би трябвало постоянно да бъдем бдителни ",  сподели Байдън в официално съобщение часове откакто Сенатът не съумя да събере нужното болшинство да осъди Тръмп.

" Въпреки че при финалното гласоподаване не се стигна до наказание, обвиняването в своята основа, не се оспорва " , съобщи демократът, представен от Франс прес.

Тръмп бе упрекнат, че със своя тирада, изнесена на 6 януари , е подтикнал свои последователи да извършат нахлуване против постройката на Конгреса във Вашингтон.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР