Кадър: БНТБившият лидер на БСП и член на Националния съвет

...
Кадър: БНТБившият лидер на БСП и член на Националния съвет
Коментари Харесай

Бившият лидер на БСП Михаил Миков: Не са нужни предсрочни избори

Кадър: Българска национална телевизия

Бившият водач на Българска социалистическа партия и член на Националния съвет на алените Михаил Миков счита, че предварителни избори на страната не са нужни.

" При предварителни избори – зимата на 2021-ва, рецесията, безработицата, натискът върху труда – всичко това ще се отрази на политическия живот. Лично считам, че предварителни избори не са нужни към този миг. 7 месеца преди изборите в страната има рецесия. Върховете не могат, низините не желаят и площадите го демонстрират. Възможните разновидности са два – предварителен избор, или дотъкмяване на мандата. Но няма явен отговор на въпроса: Какво следва? ", настоя той.

Според него хората по площадите в страната към този момент не желаят да живеят по този начин.

" Очевидно е – има привършване на ГЕРБ. Очевидно е обаче, че социологическите проучвания сочат, че те водят. Няма политическа платформа, която да отговори на настояванията на хората. Българска социалистическа партия има рекламация, само че на площадите не се веят червени флагове ", регистрира той в Сутрешния блок на Българска национална телевизия.

По думите на Миков, неизбежният спад на доверие в ГЕРБ, ще обезпечи на едни бъдещи избори пъстър парламент.

" Гласовете на ГЕРБ ще отидат не към политическа опция вляво, а към реанимиране на дребни образования - партията на Христо Иванов, Атанас Атанасов. Фрагментацията ще се добави от Слави Трифонов. Мая Манолова, може би. Това ще сложи страната в едно тежко положение. Възможно е още веднъж да се заприказва за президентска република и мажоритарни мандати ", уточни той.

Според него Румен Радев все още не е заявявал рекламация за президентска република.

" Сега моделът на Борисов е много властнически. Той споделя: Променя се този закон и законът се трансформира, а и в Българска социалистическа партия се прави опит за подобен модел. Очевидно е много съвременно, само че е доста нездравословно ", безапелационен бе някогашният водач на Столетницата.

Михаил Миков счита, че ще се отиде до по-голямо разбъркване в държавното управление, оттатък трите поискани оставки. Той даже предвижда, че Бойко Борисов ще отстъпи премиерското място, само че не се ангажира с съответно име.

" Българска социалистическа партия е в неприятна кондиция и това не може да бъде оправдавано непрекъснато с вътрешната алена съпротива. Там има доста високи децибели. Има едно ожесточаване към мислещите друго, а не централизация към въпросите: Как Българска социалистическа партия ще завоюва доверието на обществото, респективно идващите избори. 10-годишното дясно ръководство докара до тази рецесия. Би трябвало хората да схванат, че лявото е това, което може да е опция, а не друго дясно. Дясното на Борисов с друго дясно ли ще бъде заменено? ", попита той.

Миков счита още, че към този миг Корнелия Нинова няма действителна конкуренция за водач на Българска социалистическа партия, тъй като тя ловко употребява всички принадлежности за въздействие в регионалните структури на алените и по този метод си обезпечава нужното въздействие за преизбирането й на поста.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР