Кадър: БНТБез публика и парад ще премине церемонията по встъпването

...
Кадър: БНТБез публика и парад ще премине церемонията по встъпването
Коментари Харесай

Без публика и парад за встъпването в длъжност на Джо Байдън

Кадър: Българска национална телевизия

Без аудитория и церемониал ще премине церемонията по встъпването в служба на новия американски президент Джо Байдън. Той спечели дълга и тежка изборна акция.

Спортуващи, хора с кучета, колела и скейтборди, публицисти от целия свят - това са дребното минувачи в центъра на Вашингтон, оповестява Българска национална телевизия. Всички останали са послушали съвета на управляващите да останат надалеч от града или в най-лошия случай - надалеч от центъра.

Церемонията ще е с стеснен брой посетители, без аудитория, без церемониал, без балове с танци на първата двойка. Скромна и сведена до полагане на клетва, обзор на войсковите елементи, поднасяне на венец във военното гробище в Арлингтън дружно с трима някогашни президенти - Клинтън, Буш и Обама.

" Няма да има вдъхновение и празнична атмосфера, идваща от това, че изборите са отминали и всички към този момент са отправили погледи към началото на новата администрация, без значение дали си дал своя вот за тях или не, това няма да го има, тъй като няма да има въобще празненства по улиците ", съобщи Ханс Ноел, откривател на политическите партии и идеологии, Джорджтаунски университет.

Американската столица тук-там наподобява на военна зона.

" Мерките за сигурност са шокиращи за част от хората. само че тях постоянно ги е имало, друго е че в този момент бяха наложени доста рано, както и числеността на военните. И другото друго, е, че всички тези хора, които всекидневно биха отишли на Нешънъл мол, в този момент няма да отидат, тъй като и администрацията на Байдън, и кметът на Вашингтон ги приканиха да не вървят тази година. Това несъмнено помрачава настроението ", изясни Ханс Ноел.

Според Ханс Ноел още едно събитие трансформира фрапантно прехода във властта - нападението над Капитолия.

" Мнозина от хората, които са видели нападението над Капитолия по-рано този месец, гледат на прехода по доста друг метод. Няма го нормалното схващане - имахме избори, имаме нов президент и в този момент следва идната стъпка в историята, а вместо това в този момент е: видяхме невиждан опит това да бъде предотвратено, доста хора може би се тормозят, че може да се случи и още нещо и това прави мъчно да желаят да честват по един непартиен метод, както мнозина биха желали ", съобщи Ханс Ноел.

Според откривателя, вероятността да се видят подиуми на принуждение, сходни на тези отпреди две седмици, е намаляла болести масираното наличие на силите на реда и поради реакцията на някои консервативни политици, които са спрели да предизвикват отхвърлянето на резултата от изборите. Едно е несъмнено - разделянето измежду американците няма елементарно да бъде преодоляно от новия президент. А негово време настава.

Тази вечер Джо Байдън провежда мемориално запалване на светлини във Вашингтон и в цялата страна в памет на умрелите от COVID-19 близо 400 000 американци

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР