Кадър БНТБележим ръст на икономиката през последните няколко години, но

...
Кадър БНТБележим ръст на икономиката през последните няколко години, но
Коментари Харесай

Икономист: Ерата на евтиния труд свърши

Кадър Българска национална телевизия

Бележим растеж на стопанската система през последните няколко години, само че дано не забравяме равнището на началната ни точка. Нормално е да догонваме европейските страни, само че ще трябват най-малко още 15 години растеж на стопанската система с този ритъм, с цел да се изравним със западните страни. Това съобщи икономистът от КНСБ Любослав Костов в утринния блок на Българска национална телевизия.

" Внесени са 5100 чужденци за работа в България, малко над 100 души от тази численост са с висше обучение ", добави Костов.

" Тръгвайки от доста ниски равнища и поради повдигането на нивота на прилежащите ни страни, имаме стопански напредък, който разрешава на служащите да получават по-добри заплати. Работниците имат избор да отидат в прилежаща страна, което им разрешава договаряния с всеки един шеф, който не желае да изгуби своите фрагменти. Най-много търсени са местата за нискоквалифицираните работни позиции ", заяви икономистът Лъчезар Богданов.

" През идващите години ще има изпреварващ растеж на приходите. Ерата на евтиния и леснодостъпен труд свърши. Т.е ще бъде по-трудно да се намират фрагменти и те няма да са нископлатени ", сподели още Богданов.

" Нетната миграция към Англия на българи и румънци е намаляла ", разкри Лъчезар Богданов.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР