кадър: БНТБъдещият концесионер на минералната баня в Банкя ще трябва

...
кадър: БНТБъдещият концесионер на минералната баня в Банкя ще трябва
Коментари Харесай

Банята в Банкя е напълно реставрирана и има нужда от нов стопанин

кадър: Българска национална телевизия

Бъдещият концесионер на минералната баня в Банкя ще би трябвало да построи 25-метров под земята басейн, затрупан с купол. Инвестицията за него би трябвало да е 1 милион лв..

Докладът за отдаването на концесия на минералната баня в Банкя е входиран от кмета на София Йорданка Фандъкова в петък.

" Наистина се надявам на консенсус, тъй като цялата ни общност в Банкя, в София, и освен, чака да проработи най-накрая реставрирана минерална баня и ние се надяваме това да е банята в Банкя ", съобщи Ана Стойкова, общински консултант, предава Българска национална телевизия.

" Изграждането на басейна не е спънка - тя да може да действа и верният метод би следвало да стартира да действа, с цел да може да проработи в естествен ритъм и паралелно с това може да стартира да се строи басейнът ", разяснява Рангел Марков, кмет на Банкя.

Минималната концесионна такса за година е 220 000 лв.. Концесионерът се задължава да предложи преференциални цени за пенсионери, възпитаници и хора в неравностойно състояние. Общинският консултант Симеон Колев разяснява и ориста на друга емблематична баня - Централната.

" Тя към този момент е напълно друго равнище, тя е в центъра на София, ние имаме потребност от хубава централна баня, имаше конкурс за идея и опорната точка на трите студия, които завоюваха състезанието е, че банята би трябвало да е спа център, а не баня за къпане ", сподели Симеон Колев, общински консултант.

Концепцията за реставрацията на Централната баня ще е сходна, като тази в Банкя. Ще бъде ремонтирана със средства от общинския бюджет и редом с това ще се търси концесионер.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР