Кадър: БНТАмериканският президент Джо Байдън изпрати писмо до парламента на

...
Кадър: БНТАмериканският президент Джо Байдън изпрати писмо до парламента на
Коментари Харесай

Байдън обяви извънредно положение заради необичайна и изключителна заплаха от Русия

Кадър: Българска национална телевизия

Американският президент Джо Байдън изпрати писмо до Народното събрание на Съединени американски щати, в което разгласи изключително състояние за премахване на " необикновена и изключителна " опасност за националната сигурност и стопанската система от страна на Русия.

Текстът е оповестен на интернет уеб страницата на Белия дом и на процедура съставлява пояснение за конгресмените и сенаторите, както и директива към държавното управление по какъв начин да работи дейно по този проблем. Това визира преди всичко Държавния департамент, финансовото и правосъдното министерства.

Едно от нововъведенията е, че ограниченията ще работят неотложно - отстранява се уведомяването на наранено лице преди разгласяването на глоба, тъй като скоростта на прекачване на активи през днешния ден е толкоз висока, че в множеството случаи няма резултат от дейностите на Вашингтон.

Изброено е и какво прави Русия, с цел да се постанова такова решение на президента:

- подронване провеждането на свободни и обективни демократични избори в Съединени американски щати

- присъединяване в злонамерена кибердейност против Съединени американски щати и техните съдружници

- насърчаване и потребление на транснационалната корупция за въздействие върху други държавни управления

- осъществяване на екстериториална активност против дисиденти и публицисти

- подкопаване на сигурността в страни и региони, значими за националната сигурност на Съединени американски щати

- нарушение на откритите правила на интернационалното право, в това число уважението към териториалната целокупност на страните.

Писмото съдържа в детайли изброяване кой и какви дейности ще подлежат на наказания, включващи заледяване на активи в Съединени американски щати, възбрана за делова активност с него и отхвърли да бъде позволен на американска територия. Всеки случай се разисква сред трите упоменати министерства.

Сред изброените действия, подлежащи на наказания, е и подпомагането на към този момент глобен, в това число с цифрови валути или някакъв тип действителни активи; убийството или нанасяне на телесни вреди на американец или на жител на съдружник или сътрудник на САЩ; подкопаването на мира, сигурността, политическата непоклатимост или териториалната целокупност на Съединени американски щати или на техен съдружник или сътрудник.

В обяснението какво се схваща под " държавно управление на Руската федерация " се показва, че това е освен министерският съвет, само че и всяко политическо отделение, организация или средство за държавна политика, в това число централната банка, както и всяко физическо лице, което е подчинено, следено или насочвано от държавното управление или работи в негова изгода или от негово име.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР