Кадър: БНТ700 са лицата, водени на отчет за тежки престъпления

...
Кадър: БНТ700 са лицата, водени на отчет за тежки престъпления
Коментари Харесай

Маноил Манев: Вече имаме готов текст за по-тежки наказания на непълнолетни

Кадър: Българска национална телевизия

700 са лицата, водени на доклад за тежки закононарушения в Детска педагогическа стая през 2018 година, пет от които за убийства. Това демонстрира, че имаме престъпност, която се повтаря, проследима в годините.

Това сподели в изявление за БНР Маноил Манев, народен представител от ГЕРБ и член на комисията по вътрешна сигурност и публичен ред. Припомняме, от ръководещата партия ще внесат законодателни промени в Наказателния кодекс за по-тежки санкции на малолетни, направили тежки закононарушения. Повод за това стана жестокото ликвидиране на Андреа в село Галиче от 17-годишен. „ Акцентът е да може съдът да дава санкции без редукцията, заложена в особените правила за малолетните. В текста е записано, че каквото и наказване да се поставя, то не може да бъде над 12 години. Идеята на законопроекта е да дадем опция след всички експертизи и в убедеността си съдът да произнесе такава присъда, каквато лицето заслужава. Имаме хора, минали през правосъдната система към този момент, а те знаят доста добре, че по-голямо наказване от това, което написа в закона, няма по какъв начин да му бъде приложено “, добави Манев. 

Той акцентира, че ще се даде опция на съдиите, които са уверени, че подсъдимият не може да бъде превъзпитан и изменен за тези 12, осем или шест години, да му приложат по-тежко наказване. Маноил Манев разгласи, че към този момент има подготвен текст, който ще бъде подложен за разискване. „ Дебат ще се организира с прокуратурата, с правистите в Народното събрание, с адвокатурата. В този спор задачата е да се реализиран три неща – изясненост, че като извършиш закононарушение, ще получиш наказване, че това наказване ще се случи в този момент и бързо, че наказването подхожда по правдивост на осъщественото действие. Искаме да имаме текст, който работи и ще окаже въздействие върху това, което се случва “, безапелационен бе депутатът.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР