Кадър БНТ: Ваня Григоров и Лъчезар Богданов Проблемите в администрацията

...
Кадър БНТ: Ваня Григоров и Лъчезар Богданов Проблемите в администрацията
Коментари Харесай

Икономисти: Проблемите в администрацията са свързани с политическите назначения


Кадър Българска национална телевизия: Ваня Григоров и Лъчезар Богданов

Проблемите в администрацията са съществени и са свързани с политическите назначения и ниските приходи на чиновниците разясниха експерти в студиото на "Денят стартира " по Българска национална телевизия. Ваня Григорова - стопански консултант в КТ "Подкрепа " и икономистът Лъчезар Богданов разясниха концепцията, която показа Томислав Дончев в преди няколко дни за промени и съкращения в държавната администрация.

„ Проблемите в администрацията са два. Единият е извънредно мъчителен и е неизпълним, това са политическите назначения. Когато имаме такива, които дублират към този момент съществуващи позиции, те само източват запас. Когато заемат свободни работни места. не правят работа, защото постоянно те не дават отговор на изискванията”, сподели Ваня Григорова - стопански консултант в КТ Подкрепа.

„ Най-хубавия метод да ограничаваме своеволията на политиците е да понижаваме ресурса, с който разполагат... Значи, в случай че те могат да назначат в 15 организации свои хора на 15 места е едно, в случай че могат да назначат трима индивида в един център, просто са по-малко. От тази позиция, в случай че желаеме да преследваме понижаване на този произвол, да се стремим да има по-малко места, на които да се сложат на топли длъжности свои хора”, съобщи Лъчезар Богданов - икономист от "Индъстри Уотч ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР