Кадър БНТПетел следи какво се случва след инцидента с падналия

...
Кадър БНТПетел следи какво се случва след инцидента с падналия
Коментари Харесай

Eксперт: Има проблем с изтребителите МиГ - техниката е морално и технически остаряла

Кадър Българска национална телевизия

" Петел " следи какво се случва след случая с падналия изтребител в морето край Шабла.  Вероятността за механически проблем е дребна. Това съобщи Тодор Тагарев, боен специалист и министър на защитата в служебно държавно управление.

 

Припомняме, че след случай край Шабла с МиГ-29 почина майор Валентин Терзиев. Самолетът от състава на авиобаза " Граф Игнатиево ", изгуби радиовръзка и изчезна от радарите на 9 юни в 00:45 ч. при осъществяване на подготвителен полет за пукотевица по въздушна цел. След търсене бяха открити остатъци от бойната машина и биологичен материал. 

" Има проблем с поддържането на изтребителите МиГ - техниката е морално и механически остаряла. Тази техника би трябвало да бъде сменена ", разкри за Българска национална телевизия специалистът по национална сигурност Йордан Божилов. 

" С 25% са обезпечени дейностите, които са нужни на защитата. Ако продължим по този метод, ще имаме дребни качества, а случаите ще не престават ", добави той.

" Ние като общество би трябвало да сме подготвени да харчим повече за защита. Вече пропуснахме една гражданска война ", смята експертът по национална сигурност. 

" Не единствено, че бюджетът на Министерството на защитата е дребен, само че и не се харчи добре ", завърши Йордан Божилов, написа Novini.bg. 

Командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов пък зяяви:

" Преминахме в нов вид интервенция – от такава за избавяне, към такава за търсене на остатъци на самолета и черната кутия. - Днес бяха открити две нови остатъци. "

Според него интервенцията ще продължи дълго.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР