КАДЪР: БНТ Обявиха учредяването на нова коалиция Левицата.Коалиция ЛЕВИЦАТА! постави

...
КАДЪР: БНТ Обявиха учредяването на нова коалиция Левицата.Коалиция ЛЕВИЦАТА! постави
Коментари Харесай

ОФИЦИАЛНО: Учредиха новата коалиция Левицата

КАДЪР: Българска национална телевизия

Обявиха учредяването на нова коалиция " Левицата ".

Коалиция " ЛЕВИЦАТА! " сложи публично началото си през днешния ден и разгласи присъединяване си в изключителните парламентарни избори. Пред медиите групировката бе показана от главните съдружни сътрудници - водачът на " Изправи се БГ " Мая Манолова, водачът на АБВ Румен Петков, водачът на " Движение 21 " Татяна Дончева, както и Валери Жаблянов и Костадин Паскалев и водачът на Земеделски съюз " Александър Стамболийски " Спас Панчев. " ЛЕВИЦАТА! " очерта и главните си цели, оповестиха от пресцентъра на АБВ.

Костадин Паскалев разгласи, че днешната коалиция е резултат от разговор в лявото политическо пространство, който е почнал преди 4 месеца.

Той уточни, че ръководителят на Българска социалистическа партия е отказал този разговор, макар че Корнелия Нинова е била поканена.

Този отвод е противен и много индикативен, съобщи Костадин Паскалев.

Според Валери Жаблянов политическата рецесия се дължи на раздробяването на партийната система. " За страдание Българска социалистическа партия, която до неотдавна консолидираше левите хрумвания, се трансформира в отричане на политическия блян.

" Срамните подиуми през вчерашния ден на Конгреса на Българска социалистическа партия го демонстрираха ", разяснява Жаблянов. По думите му задачата на новата Левица е да дадат късмет на българите да получат парламентарно посланичество. Той уточни, че Левицата не е благосъстоятелност на група хора в Българска социалистическа партия, а на всички жители.

Мая Манолова съобщи че България има потребност от обединена и мощна левица, която да бори бедността и неравенствата.

" Вчера Българска социалистическа партия е ускорила изборната си злополука, до момента в който десницата се сплотява. На този декор Левицата е същинска опция за избавяне на България. Целта е мощно парламентарно посланичество, което да отбрани ползите на хората, приходите, цените, противопоставяне на корупцията. Левицата няма да допусне и война с президентската институция ", добави Мая Манолова и прикани за основаването на Комисия за проверка на досегашното ръководство.

Спас Панчев от Земеделски съюз " Александър Стамбомийски " съобщи, че Левицата е мястото на българските земеделци, които имат потребност от поддръжка. Новата групировка има потребност от необятно присъединяване в новия парламент, сподели още Панчев.

Татяна Дончева съобщи, че Левицата би трябвало да отговори на тежката фрагментация на политическото пространство.

" В дясно консолидацията е почнала, само че в ляво не поради съпротивата на Българска социалистическа партия. Левите хора се нуждаят от политическо посланичество. Това изисква управнически потенциал. Политиката не е място за хора, които занапред ще се учат. Левицата е съставна от волеви хора, с потвърден опит. Левицата ще провокира конституционни промени за нова правосъдна промяна. Най-голямата спънка до момента беше, че главните политическите сили и бизнесът имат лобита в правосъдната система. Левицата не пази никого, само че разчита на поддръжка от всички политически сили. Ние работим за обединен индивид в ляво. Това е първата стъпка - коалиция, само че може да се стигне до обединен индивид ", акцентира Татяна Дончева.

Според Румен Петков ползата на България за участие в Шенген до момента не е бил предпазен от партиите и страната.

" Когато България е подготвена, тогава да влезе в еврозоната, не преди този момент. България към този момент не е енергийно самостоятелна. Престъпление и корупция е, в случай че енергийната диверсификация се заплаща от елементарния българин. Престъпление е и закриването на полицейски ръководства. Не на двойните стандарти, сподели Петков, визирайки разликата, която страната прави сред украински бежанци и мигранти от Близкия изток.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР