Кадър БНТ Има повишен интерес към обирите на банкомати и

...
Кадър БНТ Има повишен интерес към обирите на банкомати и
Коментари Харесай

Експерт по охрана и сигурност: Един банкомат може да бъде защитен много добре


Кадър Българска национална телевизия

Има нараснал интерес към обирите на банкомати и поредност при осъществяването им. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия депутатът от ГЕРБ и специалист по защита и сигурност Маноил Манев. Извършителите са задобрели, добави той. Фактите са такива, че едни 100 000 лв. се поставят в железна касетка и стоят в банкомата, който постоянно е на улицата. Това е огромно прелъщение за незаконния свят, уточни Манев.

По думите му притежателите на банкоматите би трябвало да вземат по-сериозни ограничения за защита.

Един банкомат може да бъде предпазен доста добре – по този начин, че да не съставлява интерес за нарушителите, съобщи специалистът. Това е неповторимо закононарушение. Единственият губещ от него е обществото, тъй като се поражда напрежение. Банката има процедура да застрахова парите си, застрахован е и самият банкомат, посочи Манев. Той изясни, че в закон ще бъдат записани нови условия за обектите под защита. Вярно е, че това пада на плещите на охранителните компании, само че те пък ще могат да предявяват финансови искания при подписването на договорите за защита, добави депутатът.

Според него най-вероятно повече от една група прави зачестилите кражби на банкомати. Най-вероятно хора от една група минават в друга и се специализират. С това закононарушение се занимават хора, които имат дългогодишна процедура в незаконния свят.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР