Кадър: БНТБез съмнение оставката от днес на Цветан Цветанов е окончателна

...
Кадър: БНТБез съмнение оставката от днес на Цветан Цветанов е окончателна
Коментари Харесай

Политолог: Предстоят сериозни рокади в местния елит на ГЕРБ

Кадър: Българска национална телевизия

" Без подозрение оставката от през днешния ден на Цветан Цветанов е окончателна и това е краят ". Това сподели в " Още от деня " по Българска национална телевизия политологът от ТРЕНД Димитър Ганев. " Вижда се умората от 10-годишното ръководство на ГЕРБ, нужна е прохлада и са нужни нови лица. " Местните избори нямат потребност от концентрация на акцията, всеки работи за себе си по места ", сподели политологът.

" Очаквам съществени рокади, само че не на върха на ГЕРБ, а за локалния хайлайф. ГЕРБ се яви на локални избори и през 2007 година, има кметове оттогава, само че умората в локалната власт ще бъде обезщетена с промени ", съобщи Ганев.

На въпрос дали това е обръщение след " Апартаментгейт " Ганев сподели, че посланието е към цялата партия и значи, че към никого няма да има амнистия. " Там където има напрежение и проблем, решението е оставка или законодателна смяна, с цел да няма имиджови вреди. Не знам дали в миналото е губил партията, Цветанов е държал организационно, в този момент Борисов влиза в партията същински и организационно, само че ще се запознае с доста повече лица в локалната власт ", предвижда Ганев.

На въпрос дали има борба за поста на Цветанов политологът сподели, че е допустимо да има няколко фигури, които да поемат ресорите, с които Цветанов се е занимавал. Той даде за образец активността на Даниела Дариткова, която се занимава единствено със своя сектор.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР