Кадър БНТ, архивЗадава се втора вълна на коронавируса. Октомври ще

...
Кадър БНТ, архивЗадава се втора вълна на коронавируса. Октомври ще
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Ноември ще е критичен, пандемията се разраства

Кадър Българска национална телевизия, списък

Задава се втора вълна на ковид. Октомври ще бъде временен месец, а до края му прогнозата е, че в България ще сме минали 30 хиляди инфектирани. Здравната ни система е готова и ще се оправи. Това разяснява в ефира на " Здравей, България " проф. Николай Витанов от Българска академия на науките, математик на Националния действен щаб, представен от Нова тв.

" Месец ноември ще е сериозен в подобен смисъл, че би трябвало да издържим, да изкараме добре зимата. Не бива случаите да скачат до по 500 дневно за дълъг интервал от време. Здравната ни система може да издържи 2-3 седмици при 500 инфектирани на ден ", добави той.

Математикът уточни още, че на всеки 100 индивида у нас сега, един е инфектиран с COVID-19 и е притежател на ковид. 

" Именно по тази причина би трябвало да съблюдаваме ограниченията и да внимаваме, даже, когато отиваме до магазина ", безапелационен бе проф. Витанов.

" 100 индивида заразяват 124 души, което значи, че пандемията се разраства. Хората, които са се срещали с вируса в България, са към 2,5% и върви към 3%, което е ниска стойност. Смъртността у нас към момента е под междинното международно равнище. Умножавате смъртните случаи по 200 и отново получавате какъв брой хора са се срещнали с вируса ", сподели още той.

" Коронавирусът отваря дупка в имунната система и дава поле на изява на всички съпътстващи болести. А имайте поради, че нашето население е доста по-болнаво спрямо други европейски страни ", разяснява математикът.

Ако разпространяването на болестта продължи с тези темпове, ни чакат още няколко години епидемиологична конюнктура, сподели в умозаключение Витанов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР