Кадър БНТ, архивУважаван наш професор даде експертно мнение за коронавируса

...
Кадър БНТ, архивУважаван наш професор даде експертно мнение за коронавируса
Коментари Харесай

Проф. Ива Христова: Вирусът няма да спре да мутира, но мутациите не водят до по-тежко протичане на болестта или до по-висока смъртност

Кадър Българска национална телевизия, списък

Уважаван наш професор даде експертно мнение за ковид у нас. Проф. Ива Христов изясни също какви ще са следствията от мутирането на вируса. Тя разяснява също дали новият му вариант към този момент е в България.

 

Третата вълна в Западна Европа мъчно ще ни подмине, по тази причина би трябвало да сме деликатни. Много са разновидностите на вируса, които сега циркулират. Това сподели пред БНР проф. Ива Христова, заместник-директор на Националния център по заразни и паразитни заболявания, написа Novini.bg. 

По думите ѝ ситуацията с трайно понижения брой случаи дава прочут оптимизъм за известно разхлабване:  " Новият вариант към момента не е набрал скорост в нашата страна. Виждаме Австрия и Германия, където ограниченията са тежки, само че броят на новите случаи не понижава, а в противен случай, до момента в който в България - при едни умерени по рестрикция ограничения имаме трайно и устойчиво понижаване на случаите. Разумното е да съблюдаваме прецизно ограниченията ". 

Проф. Христова добави: " Вирусът няма да спре да мутира, само че разновидностите не водят до по-тежко протичане на заболяването или до по-висока смъртност. Това е обикновено във вирусната еволюция. За да понижим тежестта на третата вълна, без значение от известно разхлабване на ограниченията, би трябвало да продължим да съблюдаваме ограниченията - отдалеченост, стерилизация, дисциплинираност ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР