Кадър БНТ, архивСилен човек зададе интересен въпрос на вътрешния министър. Има

...
Кадър БНТ, архивСилен човек зададе интересен въпрос на вътрешния министър. Има
Коментари Харесай

Манев, ГЕРБ: Има ли Бойко Рашков 19 имота и как ги е придобил?

Кадър Българска национална телевизия, списък

Силен човек зададе забавен въпрос на вътрешния министър.  Има ли Бойко Рашков 19 парцела и по какъв метод ги е придобил. Този въпрос зададе Маноил Манев от ГЕРБ относно имотното положение на вицепремиера и министър на вътрешните работи Бойко Рашков. Това стана на следващ ексклузивен брифинг в централата на партията през днешния ден.

Това съобщи кореспондент на Novini.bg.

От ГЕРБ заговориха и за информация в медийното пространство за това, че е оповестен брачният контракт на Рашков, от който излиза наяве за парцелите му. И запитаха по какъв начин като цялостен живот си бил държавен чиновник, имаш такова богатство.

“Много е елементарно да се явяваш като носителя на правдата в едно държавно управление, назначено от президента Радев, само че дължиш отговор аджеба с какви пари един следовател, по-късно началник на Бюрото за надзор на СРС-та, след това учител взе, че направи такава имотна сага към себе си ”, разяснява Манев.

Той настоя, че вместо да приказва за “лоши хора ”, Рашков дължи отговори по тази тематика, с цел да “знаят хората и ти кой си ”. Манев насочи и рецензия, че вътрешният министър е част от предизборната акция на Радев и го дефинира като “сивия представител ”. По думите на някогашния народен представител Рашков дължи отговори и за “оная резиденция, дето е на шейх ” преди да се изявява като притежател на правдата. Маноил Манев настоя, че с разкритията си и с поставените въпроси пред медиите ГЕРБ иска да изсветли нещата към Рашков, само че и към други членове на кабинета. Така през днешния ден от партията още веднъж питаха за някогашния бизнес на новия началник на Държавна фирма “Земеделие ” Борис Михайлов.

Маноил Манев упрекна Рашков, че надвишава пълномощията си като министър на вътрешните работи. И му напомни какви са неговите функционалности. А те, по думите на Манев, не включват оперативна работа, приемане на сигнали, осъществяване на следствия и “привиквания на следователи ”.

“Това не е обикновено! ”, възкликна той.

“Борбата против институционалността доближи своята граница. Лудост е това, което случва сега ”, настоя още той.

Маноил Манев попита и къде са доказателствата за подслушвани лица, за които Рашков твърдял. Припомни епизод от живота на 43-тото Народно заседание, когато актуалният министър говорел за подслушвания.

“Тръшна там 25 индивида подслушвани и всичко това оттече ”, описа в резюме Манев.

ГЕРБ са се подразнили от държанието на Рашков по време на присъединяване му в конференция за битката с трафика на хора, където е имало похвали за дейностите на страната в тази посока. Според Манев обаче Рашков се е опитал да заглуши това.

“Много му беше значимо той да отклони вниманието от всичко това и да почнем да приказваме отново за някакви други неща, които не бяха значими ”, сподели той, написа Novini.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР