Кадър БНТ, архивПриродата е безпощадна. Американският президент Джо Байдън одобри

...
Кадър БНТ, архивПриродата е безпощадна. Американският президент Джо Байдън одобри
Коментари Харесай

Байдън: Тексас е в бедствено положение

Кадър Българска национална телевизия, списък

Природата е безпощадна. Американският президент Джо Байдън утвърди оповестяването на тежко естествено злополучие в щата Тексас, в огромни елементи от който няма ток или има съществени проблеми с водоснабдяването заради извънредно мразовитото време, заяви през днешния ден Федералната работа за ръководство на изключителните обстановки (ФЕМА), представена от Ройтерс.

Милиони поданици на Тексас - най-големият производител на нефт и газ в Съединени американски щати - са без електричество, а близо половината поданици на щата през вчерашния ден нямаха вода. Повече от 20 души починаха вследствие на зимната стихия и внезапното захлаждане.
Обявяването на тежко естествено злополучие дава опция за оказване на федерална финансова помощ на хората в щата, в това число подпомагане за краткотрайно настаняване, жилищни поправки и даване на заеми с ниски лихви.

Байдън обмисля също да посети Тексас, с цел да инспектира федералните дейности при първата спешна обстановка (като се изключи пандемията), с която се сблъсква, откогато преди месец стана президент, оповестява Българска телеграфна агенция.

Белият дом работи в тясно съдействие с губернатора на Тексас Грег Абът - републиканец, който в началото не признаваше успеха на Байдън на изборите през ноември предходната година.

Всички електроцентрали в щата още веднъж работят и все пак над 195 000 семейства през вчерашния ден сутринта към момента нямаха ток, а в 160 от общо 254 окръга в Тексас водоснабдяването беше прекратено, сочат данните на щатската Комисия по качеството на околната среда.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР