Кадър БНТ архивПредаването на властта в Щатите е в ход.

...
Кадър БНТ архивПредаването на властта в Щатите е в ход.
Коментари Харесай

Започва процедура по импийчмънта на Тръмп

Кадър Българска национална телевизия списък

Предаването на властта в Щатите е в ход. Камарата на представителите в Съединени американски щати ще пристъпи тази седмица към процедура по импийчмънт на президента републиканец Доналд Тръмп, разгласи председателката на доминираната от демократите долна камара на Конгреса Нанси Пелоси, представена от международните организации.

Преди това Камарата на представителите въпреки всичко ще изиска от вицепрезидента Майк Пенс и членовете на кабинета да се базират на 25-ата корекция от американската конституция и да разгласят Тръмп за неспособен да заема президентския пост, съобщи Българска телеграфна агенция.

Основанието е, че Тръмп, който отхвърляше да признае загубата си от демократа Джо Байдън на президентските избори през ноември, е подбудил свои поддръжници да нахлуят на Капитолия в сряда с голословните си изказвания, че изборната победа му е била отнета.

В писмо до сътрудниците си от Камарата на представителите нейната председателка написа, че долната камара на Конгреса ще работи с церемониалност, само че и в незабавен порядък, тъй като остават броени дни до края на мандата на президента на 20 януари.

Очаква се демократите от камарата да показват през днешния ден обвиняванията, въз основа на които ще се желае импийчмънт на Тръмп. Гласуването може да се състои още на следващия ден.

Тръмп е на път да стане първият президент в историята на Съединени американски щати, против който два пъти е имало процедура по импийчмънт. Контролираната от демократите Камара на представителите към този момент гласоподава за импийчмънт на президента републиканец през декември 2019 година по обвинявания в оказване на напън върху украинския му сътрудник Володимир Зеленски да проверява Байдън. Контролираният от републиканците Сенат обаче оправда Тръмп през февруари 2020 година

Джо Байдън би трябвало да постави клетва като президент на Съединени американски щати на 20 януари.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР