Кадър БНТ, архивДоналд Тръмп е завел серия дела заради изборите

...
Кадър БНТ, архивДоналд Тръмп е завел серия дела заради изборите
Коментари Харесай

Тръмп мисли за изборите след 4 години

Кадър Българска национална телевизия, списък

Доналд Тръмп е завел серия каузи поради изборите в Съединени американски щати. Докато чака резултатите той се замисля, дали да се кандидатира още веднъж за изборите след 4 години.

Доналд Тръмп преглежда опцията да се кандидатира за президент още веднъж през 2024 година, когато в Съединени американски щати ще има нови избори. Това оповестява осведомителният портал " Аксиос ", като се базира на източници от обкръжението на президента.

По данни на тези източници Тръмп загатнал, че разглеждал тази опция със своите съветници. Това е най-убедителното удостоверение, че Тръмп схваща, че е изгубил в конкуренцията против демократа Джо Байдън, означават източниците, съобщи ТАСС, представени от БНР.

Републиканският сенатор Линдзи Греъм също е предложил на Тръмп да си намерения за опцията да се кандидатира след четири години още веднъж. Това заяви персонално Греъм пред телевизия Фокс нюз. Сенаторът е ръководител на юридическата комисия в Сената на Конгреса.

В американската история има казус на президент, който не е съумял да завоюва преизбиране, само че четири години след провалянето си се е явил още веднъж и е спечелил.

Демократът Гроувър Кливланд е изгубил изборите през 1888 година, извоювани тогава от републиканеца Бенджамин Харисън, само че се е явил още веднъж през 1892 година и е победил. Така той е станал 22-ият и 24-ият президент на Съединени американски щати и единственият с два непоследователни мандата, напомня ТАСС.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР