Кадър БНТ-2 Столичният общински съвет спира изцяло движението на каруци

...
Кадър БНТ-2 Столичният общински съвет спира изцяло движението на каруци
Коментари Харесай

Спират изцяло движението на каруци в София от 2018 г.


Кадър БНТ-2

Столичният общински съвет стопира напълно придвижването на каруци в София от януари 2018-та година. Забраната ще залегне в наредбата за придвижване по пътищата на територията на Столичната община.

В момента придвижването на каруци в София е разрешено в някои зони на града, само че напълно скоро и тази опция ще отпадне. Мотивът на Общината да вкара тази възбрана са големите загуби, които търпи при нерегламентираното транспортиране на отпадъците, вместо това да става посредством компаниите, с които общината има контракт.

Освен това каруците замърсяват, основават риск от произшествия и натоварват трафика. Движението на транспортни средства с животинска двигателна сила ще бъде неразрешено отвътре на Околовръстното.

„ Този, който наруши възбраната, се конфискува единствено каруцата. Тя отива на углавен паркинг “, съобщи Симеон Славчев, общински консултант.

Те ще се продават на търг, а средствата от тях ще влизат в бюджета на Общината. На по-късен стадий се планува да се конфискуват и животните, които ще се настаняват в подслон и ще бъдат употребявани при лекуването на деца с аутизъм.

Повечето каруци не са регистрирани и множеството от водачите не познават Закона за придвижване по пътищата. Друг проблем са и малолетните, които не рядко държат юздите на животното. Контролът обаче и тук не е задоволителен, а от полицията признават, че си затварят очите пред нарушителите, тъй като избират да се прехранват по този метод, а не посредством обири. И все пак каруците няма да отидат дефинитивно в предишното.

„ От другата страна на Околовръстното шосе, където има села, ще бъде позволено придвижването на каруците “, сподели Симеон Славчев, общински консултант.

То ще бъде разрешено и в част от кварталите, в които има най-вече притежатели на каруци, само че без право те да излизат по основните улици в града. За спазването на възбраната ще наблюдават, както и до момента, от пътната полиция.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР