Кадър: БНТ 1, архивПроф. д-р Андрей Чорбанов направи прогноза кога ще

...
Кадър: БНТ 1, архивПроф. д-р Андрей Чорбанов направи прогноза кога ще
Коментари Харесай

Проф. д-р Чорбанов: До края на годината няма да има ваксина срещу ковид

Кадър: Българска национална телевизия 1, списък

Проф. доктор Андрей Чорбанов направи прогноза кога ще има ваксина против коронавирус и по какъв начин би трябвало да се разпределя тя в България.

До края на годината сигурно няма да има ваксина против COVID-19. Това съобщи имунологът от Българската академия на науките проф. доктор Андрей Чорбанов в предаването „ Пресечна точка “ по Нова телевизия.

Той посочи, че от 20 дни носи купата " Професор ".

Той разяснява и тематиката с разпределянето на бюджета и по-конкретно в обществената сфера.

" За каквото и да се касае, то не трябва да се раздава поголовно. За хората от влиятелни специалности, детските надбавки няма да са определящи. Би следвало да се усили приходът, въз основата на който се дават. Не могат да се дават на всички, тъй като следователно няма да е обществена помощ. Не би следвало да им а опълчване, тъй като това ще докара до тежки спорове ", предизвести проф. Чорбанов, написа Novini.bg.

" Такава е обстановката, че държавното управление е притиснато от всички страни и се пробва да даде на всички. Ясно е, че парите няма да бъдат задоволителни и компромисите ще бъдат сложни ", изясни той.

„ Времето не въздейства на този вирус. Вирусите се популяризират прелестно в топлото време. Вирусът не е жив организъм и той не може да бъде погубен. Той е парче молекула, която се стреми оптимално бързо да се развъди. С времето той бързо се приспособява и става по-заразен, само че пък по-малко рисков. При всяко прекосяване от човек на човек, той мутира “, изясни проф. Андрей Чорбанов.

„ Ако се сътвори подобаваща ваксина, тя ще бъде ефикасна за дълъг интервал от време “, добави той.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР