Кадър България Он ерКога точно разбрахме, че договорът не се

...
Кадър България Он ерКога точно разбрахме, че договорът не се
Коментари Харесай

Притиснаха Захариева с въпроси за договора със Северна Македония от 2017 г.: Кога точно разбрахте, че не се спазва?

Кадър България Он ер

" Кога тъкмо разбрахме, че договорът не се извършва. Кога тъкмо точно ни стана ясно, че държавното управление на Северна Македония няма желание да извършва този контракт?, този въпрос затрудни по време на парламентарния контрол външния министър Екатерина Захариева.

Договорът е подписан от българското държавно управление преди 3 години и главните рецензии са, че в него няма конкретика и нито една уговорка за наказания при положение на неспазване. Но едвам в този момент държавното управление разгласи, че Северна Македония не го извършва.

Боксуващите към този момент няколко месеца диалози сред България и Република Северна Македония станаха мотив депутатите от опозицията да попитат къде е казусът и по какъв начин ще се откри решение, съобщи България он ер.

Неизпълнението на Договора за добросъседство е главният претекст България да стопира Северна Македония по пътя ѝ към Европа. Това разгласи външният министър Екатерина Захариева.

" До неразбираема българска позиция какво желаеме от Република Северна Македония през днешния ден. Кои са откритите въпроси през днешния ден? По какъв метод тези въпроси могат да бъдат уредени ", съобщи самостоятелният народен представител Валери Жаблянов.

" Какво свърши България при ръководството на Борисов през последните 10 години, с цел да може връзките с Македония да доближат по-добра фаза ", попита депутатът от Българска социалистическа партия  Антон Кутев.

Външният министър Екатерина Захариева изясни, че има несъблюдение във връзка с езика на омразата, който не е единствено от в този момент. Имало и закъснение на инфраструктурните планове. 

Повод за въпроси и отговори стана и тематиката за това по какъв начин се извършва Договорът за добросъседство. 

" Вместо да одобри протегната ни ръка, Скопие постави доста старания да изкриви позицията на България ", съобщи Захариева.

Тя увери депутатите, че България има единна външна политика по отношение на проблема с Република Северна Македония. Захариева разгласи, че комисията, която би трябвало да почисти разногласията сред двете страни, не работи от много време.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР