Кадър България Он ЕърЕлитен наш професор обяви какво е единственото

...
Кадър България Он ЕърЕлитен наш професор обяви какво е единственото
Коментари Харесай

Проф. Огнян Кунчев: Трябва да се наложи нов локдаун у нас

Кадър " България Он Еър "

Елитен наш професор разгласи какво е единственото решение за противодействието на ковид сега.

45% от българите декларират, че не са се ваксинирали и не имат намерение да го създадат. Междувременно лекари сигнализират, че единствено 26% са свободните ковид-легла в София.

Математикът от БАН проф. Огнян Кунчев смята, че скоро ще би трябвало да бъде натрапен нов локдаун у нас.

" В обозримо бъдеще ще се наложи нов локдаун, може би някъде към 15 октомври. Тогава ще стигнем до към 7 хиляди инфектирани дневно. Пикът ще бъде през ноември-декември, в случай че не направляваме нищо ", разгласи той пред Bulgaria ON AIR и отбрани мнението, че би трябвало да влизаме от локдаун в локдаун, до момента в който обстановката се усъвършенства значително.

В студиото на  " България заран "  математикът сподели графика с броя на инфектираните по месеци от началото на пандемията. Вижда се пик на инфектираните на дневна база през септември-октомври 2020 година и по-късно следен спад.

" От ноември броят на инфектираните стартира леко да се свлича, тъй като на 25 октомври затвориха всички нощни заведения. От 10-15 декември внезапно спада надолу. На какво се дължи това - цялостен локдаун от 29 ноември. Спряха учебни заведения, детски градини... Всичко зависи от нас, няма фокуси. Започваме да се качваме 10-15 февруари. На 1 февруари пуснаха децата да вървят на детски градини и учебни заведения ", изясни проф. Кунчев.

През юли-август 2021 година броят на инфектираните стартира обезпокоително да се повишава. Според проф. Кунчев повода са " оптималните условия за разпространяване на вируса " по Черноморието ни.

" Делта разновидността е доста по-агресивен. Изследванията на китайските учени демонстрираха, че 1200 пъти повече вируси има в горните дихателни пътища болен от Делта разновидността. Отидохме на морето и се заразихме. Сега децата потеглиха на учебно заведение и няма метод това да не повиши броя на инфектираните ", акцентира той.

По думите му управлението би трябвало да се състои в маски и отдалеченост, само че това няма по какъв начин да се случва напълно при децата в учебно заведение. Математикът цитира проучване в Англия, което демонстрира, че 40% от децата към този момент са минали някаква форма на ковид. 

Около половин милион българи публично са се срещали с ковид. Според проф. Кунчев обаче те са към 2 млн. 

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР