Кадър Б.Борисов, ФБТрадиционният за православието цезаропапизъм (светския владетел властва и

...
Кадър Б.Борисов, ФБТрадиционният за православието цезаропапизъм (светския владетел властва и
Коментари Харесай

Игумен и Бойко за малко да си блъснат главите в стремеж да си целуват ръцете

Кадър Б.Борисов, ФБ

Традиционният за православието цезаропапизъм (светския държател господства и над главата на църквата за разлика от католицизма, където папата дефинира владетелите) може да се види образно при всяка среща на Бойко Борисов с представители на православното духовенство.

Целуването на ръка на Борисов не е единствено и само вътрешнопартиен обред в средите на партия ГЕРБ.

Днес феновете на неделните епизоди на фейсбук сериала " Бойко с джипката " по Севда ТВ станаха очевидци по какъв начин не различен, а цялостен свещеник, чевръсто се счупи в кръста, с цел да целуне премиерската десница. Отчето изпревари Борисов, който под път и над път показва набожност и не пропуща случай да целува кръстове и ръце на попове, означи

Моментът е запечатан в самото начало на видеото:



200 000 отпуснахме за ремонт на Жаблянския манастир ``Свети Йоан Предтеча ". Светата обител е в Конявската планина, покрай гр. Земен, и до нея се стига доста мъчно с автомобил. Затова и сега секторът до манастира се чакълира, написа министър-председателят под видеото.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР