Кадър Б.Борисов, ФБПускането на учениците в клас си заслужава риска,

...
Кадър Б.Борисов, ФБПускането на учениците в клас си заслужава риска,
Коментари Харесай

Борисов: Пускането на учениците в клас си заслужава риска

Кадър Б.Борисов, ФБ

Пускането на учениците в клас си заслужава риска, счита Борисов. 

Въпреки нашите старания и на медиите, не можем да ги убедим жителите, че това е доста заразно и в края на краищата има и умиращи. Това сподели министър председателят Бойко Борисов по време на работното заседание с представители на НОЩ, имунизационния щаб и министри. 

С това си изяснява той нарушаванията на ограниченията и незаконните празненства в нелегално отворените заведения.

Не можем да ги убедим, с това си изяснявам всеобщото нарушение по заведенията и заведенията за хранене, частните празненства, където се събират по 100 и нагоре индивида. Хората, които са уплашени, това не могат да го вършат. Или хора, които знаят, че пандемията и новият вид на варианта е във въздуха, не могат да го вършат. Сиреч продължаваме да не можем да разбираем, че това е толкоз рисково. Иначе в други сфери, в случай че се произнесе Германия, Франция, Холандия, се цитират от заран до вечер. А когато при тях е цялостен локдаун и когато има вечерен час от 18 ч., никой не ги гледа тях ", разяснява Борисов, представен от Дарик.

Според него обаче стартирането на учениците в клас е нещо, което се заслужава риска.

За учениците и тяхното психическо здраве и обучение е нещо, което си заслужава да рискуваме. 480 000 вървят от първи до четвърти клас и в детските градини. Сложете по двама родители и техните близки - минава над 1 милион, които вървят на учебно заведение, и не ни се подвигна заболеваемостта. От 4 февруари ще пуснем и три класа. Това сигурно ще разнесе още от болестта, само че ние това като риск можем да го калкулираме и приемем, тъй като е в интерес на бъдещето и децата. Единственото, което със здравето може да се конкурира, е образованието ", безапелационен е той.

Премиерът Борисов разпореди на здравния министър Костадин Ангелов да организира среща с представителите на заведенията за хранене, заведенията и нощните клубове и още веднъж да обсъдят вероятни разновидности за тяхното действие.

„ Нека въпреки всичко си спомнят, че преди един месец имаше хора, които починаха в коли за спешна помощ, обикаляйки. Нямаше кревати в лечебните заведения, имаше хора, които прекараха доста тежко и се бореха за кревати. Това беше преди един месец. За наслада с нашите ограничения ние това го спряхме в границите на седмици “, уточни министър-председателят. 

Борисов обърна внимание, че в случай че заведенията проработят още веднъж в този момент, при повишение на броя на инфектираните с ковид, още веднъж ще би трябвало да бъдат затворени и следователно страната по-трудно ще може да изплаща помощ, тъй като отново ще са нужни известия за това.  

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР