кадър: 7/8 ТВВъв Вечерното шоу на Слави Трифонов:Една тема стана

...
кадър: 7/8 ТВВъв Вечерното шоу на Слави Трифонов:Една тема стана
Коментари Харесай

Иво Сиромахов за случаят с мечката в Белица: „От 30 години съм планинар, диво животно не съм виждал”

кадър: 7/8 ТВ

Във " Вечерното шоу на Слави Трифонов ":

Една тематика стана доста обсъждана през последните дни в обществените мрежи. Става въпрос за неприятния случай, при който берачка на гъби пострада след нахлуване от кафява мечка в Белица.

Случаят провокира сериозна дискусия, а тематиката провокира двете крайности: „ Или мечката, или индивидът ”.

Местното население изиска да се убие предпазеният тип, а управляващите дадоха позволение за това. В интернет обаче беше проведена петиция против това мечката да бъде убита, а след това последва и митинг в София.

Сега при мен е един от уредниците на митинга Явор Гечев:

Сиромахов: ‘Аз не разбирам какъв чак толкоз е казусът? ”

Гечев: И аз не разбирам. В Белица хората са привикнали с наличието на мечките, освен в парка, само че и на дивите мечки. После берачите на гъби си имат в годината най-малко по няколко срещи с мечки. Мои другари от региона ми споделиха, че те са привикнали и са против убиването на тази мечка, тъй като за тях срещата с мечка е нещо обикновено. Ние тук реагирахме малко по-емоционално. Затова може бо и министерството взе това решение.

Сиромахов: За мен няма съображение да се убива тази мечка. Да, станал е случай, само че тези берачи на гъби са отишли съвсем в леговището на мечката. Какво може да очакваш, с изключение на тя да реагира?! За мен най-шокиращо е, че към момента има хора, които изкарват прехраната си със съберачество на гъби, като първобитните хора. Това е скандално. Аз съм алпинист. Когато човек върви по туристическите пътеки, шансът да срещне диво животно е 0! От 30-40 години вървя по планиниъте, не съм виждал диво животно! ”

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР